Ο «τελικός» με Λίνκολν και τα σενάρια

Πώς θα πάρει την πρόκριση ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του την ήττα από τον Ιωνικό και στρέφει την προσοχή του στην Ευρώπη και την κρίσιμη αναμέτρηση με την Λίνκολν για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Conference League.

Η αναμέτρηση με την ομάδα από το Γιβραλτάρ έχει τον χαρακτήρα… τελικού για τον ΠΑΟΚ, που ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση του 6ου ομίλου με την Σλόβαν Μπρατισλάβας και τα σενάρια πρόκρισης έχουν… ανάψει.

Την τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Λίνκολν στην Τούμπα και η Σλόβαν θα φιλοξενηθεί στην Δανία από την Κοπεγχάγη. Το απλό σενάριο θέλει νίκη του Δικεφάλου απέναντι στην ομάδα από το Γιβραλτάρ και ήττα τον Σλοβάκων από την Κοπεγχάγη.

Σε περίπτωση που κερδίσουν και οι δύο ομάδες τότε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει καλύτερη διαφορά γκολ από τους Σλοβάκους και αυτό διότι στο δεύτερο σενάριο πρόκρισης που είναι τα μεταξύ τους γκολ υπάρχει ισοπαλία (1-1 στην Τούμπα και 0-0 στη Σλοβακία).

Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι Σλοβάκοι έχουν +3 (8-5) διαφορά τερμάτων με τον ΠΑΟΚ να έχει +2 (6-4), κάτι που σημαίνει ότι ο Δικέφαλος θα πρέπει να κερδίσει την Λίνκολν με 2+ γκολ για να είναι αυτός που θα εξασφαλίσει την πρόκριση.

Τώρα σε περίπτωση ισοβαθμίας και στην διαφορά τερμάτων, τότε θα μετρήσει ο μεγαλύτερος αριθμός των εκτός έδρας γκολ, εφόσον υπάρξει και εκεί ισοβαθμία τότε θα μετρήσουν οι συνολικές νίκες, ενώ αν υπάρξει και εκεί ισοβαθμία τότε οι εκτός έδρας νίκες.

Στο ακραίο σενάριο που οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν σε όλα τα παραπάνω σενάρια, τότε θα μετρήσει ο πειθαρχικός έλεγχος (κίτρινες και κόκκινες κάρτες) και αν υπάρξει και εκεί ισοβαθμία, τότε η λύση θα δοθεί μέσω του ranking που έχουν οι δύο ομάδες στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

πηγή: inpaok.com

Original article: Ο «τελικός» με Λίνκολν και τα σενάρια.



from LIVE SPORT NEWS 24 https://ift.tt/3rKVUAi