AEK που πνίγει…

Η ομάδα μπήκε κλασικά με το σύστημα που έχει παίξει ο Αλμέιδα σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και αυτό δεν είναι άλλο από το 3-5-2

Η ομάδα γίνεται πλέον ομάδα του… προπονητή της διαμορφώνοντας την ταυτότητα που αυτός έδειξε ότι θέλει από την αρχή να της δώσει. Η πίεση σε όλους τους χώρους και ιδιαίτερα μετά την απώλεια της μπάλας με σκοπό την άμεση επανάκτηση της κυριάρχησε και σήμερα με τους παίκτες να δείχνουν ότι αφομοιώνουν πλέον όλο και καλύτερα αυτή τη νοοτροπία.

Η άμυνα έδειχνε να πατάει καλύτερα έχοντας συνηθίσει πλέον ο ένας το παιχνίδι του άλλου με τον Σιμάνσκι να έχει καθιερωθεί στα στόπερ και να κάνει πολύτιμη δουλειά έχοντας καλές τοποθετήσεις και σημαντικά κοψίματα.

Ο Μήτογλου έδειξε εμφανώς βελτιωμένος και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις δείχνοντας αποφασιστικότητα και τσαμπουκά.

Ο Τζαβέλλας φάνηκε ακόμα μία φορά ελλιπής για αυτή την ομάδα καθώς υπέπεσε σε αρκετές λάθος πάσες και ήταν πίσω σε πολλές φάσεις με αποτέλεσμα να χάνει τους αντιπάλους και να δημιουργούνται προϋποθέσεις για επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο Χατζισαφί ήταν μέσα σε πολλές φάσεις και στο αμυντικό κομμάτι βοήθησε την ομάδα να κρατήσει το 0 πίσω.

Ακόμη το κέντρο ήταν πολύ βελτιωμένο με τον Γιόνσον να είναι κλασικά αυτός που έκανε τη βρώμικη δουλειά σκουπίζοντας όλες τις χαμένες μπαλιές.

Ο Γκατσίνοβιτς ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και βοήθησε αρκετά στην δημιουργία σημαντικών φάσεων.

Ο Πινέδα ήταν απλά ο μάγος του αγώνα δείχνοντας ακόμα μια φορά τα ηγετικά χαρακτηριστικά του σκοράροντας ένα εκπληκτικό γκολ αλλά παράλληλα τα έκανε όλα μέσα στο γήπεδο καθώς πάσαρε, έκοβε, μοίραζε και καθοδηγούσε όλη την ομάδα με τη ποιότητά του.

Ο Τσούμπερ πολύ βελτιωμένος καθώς μάρκαρε σωστά αλλά βοηθούσε και επιθετικά με κάθετες πάσες και συνεχείς κούρσες προς την αντίπαλη εστία ενώ είχε και δοκάρι στην αρχή έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο Μάνταλος ήταν καθοριστικός στο ματς καθώς μετά την παράδοση του περιβραχιόνιου δείχνει απελευθερωμένος και πολύ βελτιωμένος καθώς όχι μόνο σκόραρε αλλά δημιούργησε και πολλές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Ο Αραούχο δεν φάνηκε πολύ σήμερα καθώς δεν του βγήκαν οι φάσεις αλλά έκανε βρώμικη δουλεία ανοίγοντας χώρους για τους συμπαίκτες του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε η ίδια ενδεκάδα και ξεκίνησαν οι αλλαγές να γίνονται στο 67΄ όπου μπήκαν οι θεωρητικά αναπληρωματικοί αλλά και κάποιοι βασικοί όπως ο Λιβάι Γκαρσία και ο Ρότα αλλά και άλλοι παίκτες οι οποίοι όμως δεν έκαναν την διαφορά και δεν προσέφεραν όσα ήθελε ο προπονητής. Το σκορ παρέμεινε το ίδιο με την ομάδα μετά τις αλλαγές να μην δημιουργεί κάποια ιδιαίτερη φάση παρά μόνο υποψίες ευκαιριών.

Ο προπονητής έπειτα από αυτό το ματς έβγαλε πολλά συμπεράσματα για την ομάδα καθώς οι παίκτες έδειξαν και στη πράξη ότι αφομοιώνουν τα στοιχεία που θέλει ο προπονητής τους αλλά παράλληλα βελτίωσαν και κάποιες αδυναμίες που έδειχναν στα προηγούμενα φιλικά όπως η απροσεξία στις πάσες και η λάθος αντίδραση όταν δεχόντουσαν πίεση από τον αντίπαλο.

Η ομάδα μετά από αυτό το πολύ δυνατό φιλικό περιμένει τις επόμενες απαραίτητες προσθήκες αλλά και την ένταξη του Βίντα στη βασική ενδεκάδα με σκοπό να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμη γίνεται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στη Λαμία. Ένα είναι το σίγουρο με: με την τόσο ασφυκτική πίεση που ασκεί η Ένωση στο παιχνίδι της μοιάζει σαν φίδι έτοιμο να πνίξει τον αντίπαλο!

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Λέζιακς (82′ Παναγιώτου), Μάθιους (70′ Ψάλτης), Μίλετιτς, Λανγκ, Μιξ, Μπασιρού, Μπάρκερ (54′ Λοΐζου), Μπρούνο, Παπουλής (62′ Σάββα), Κακουλλής (62′ Ματάβζ)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μήτογλου (67’ Ρότα), Χατζισαφί (80’ Κοσίδης), Τζαβέλλας (67’ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (76’ Κορνέζος), Γιόνσον (76’ Μιτάι), Γκατσίνοβιτς (76’ Γιούσης), Πινέδα (67’ Φράνσον), Μάνταλος (67’ Μουστακόπουλος), Τσούμπερ (67’ Άμραμπατ), Αραούχο (67’ Λιβαι Γκαρσία)


πηγή: aek-live.gr

Original article: AEK που πνίγει….



source https://sport.news-24.gr/aek-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bd%ce%af%ce%b3%ce%b5%ce%b9/