Δεύτερο φιλικό και με… παράταση για την ΑΕΚ!

Με μια ιδιαιτερότητα, στη διάρκεια του, θα διεξαχθεί το φιλικό που θα δώσει η ΑΕΚ την Παρασκευή (22/7), εδώ στο Αλκμάαρ της Ολλανδίας, κόντρα στην Φόλενταμ που ανέβηκε στην Eredivisie (σέντρα στις 20:00 ώρα Ελλάδας, μετάδοση από το Cosmote Sport 1 HD) στο προπονητικό της Alkmaarche Boys. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η διάρκεια του φιλικού αγώνα θα έχει συνολικά 4 30λεπτα μετά από συμφωνία των δύο προπονητών. Η πρώτη διακοπή θα έχει διάρκεια 3 λεπτά, η δεύτερη θα είναι σαν κανονικό ημίχρονο δηλαδή 15 λεπτά και η τρίτη, άλλα 3 λεπτά. Βεβαίως, ο έξτρα χρόνος που θα υπάρχει λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής, αναμένεται προκαλέσει ενδιαφέρον και για το πως θα χρησιμοποιήσει ο Ματίας Αλμέιδα τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του. 

Η δοκιμή και το πλάνο Αλμέιδα 

Όπως φάνηκε από τη χθεσινή δοκιμή, ο Ματίας Αλμέιδα θα χρησιμοποιήσει ως διάταξη, σε αυτό το δεύτερο τεστ, μια παραλλαγή του 3-5-2. Μια διάταξη την οποία δούλεψε τις προηγούμενες ημέρες σε κομμάτια τακτικής και η οποία μοιάζει με 3-4-2-1, με τους Γιόνσον – Πινέδα να παίζουν στην ίδια ευθεία  στον άξονα και μπροστά τους, σε έναν πιο επιθετικό ρόλο στα χαφ, να βρίσκονται οι Μάνταλος Γκατσίνοβιτς, που πλαισιώνουν τον Αραούχο που βρισκόταν μόνος στην κορυφή.  

Επίσης, στο σχήμα που δοκίμασε χθες το απόγευμα ο Αλμέιδα, υπήρχε διαφοροποίηση και στο δεξί άκρο της αμυντικής τριάδας εκεί όπου τοποθετήθηκε ο Ρότα αντί του Μήτογλου, ενώ δεξιά στην πλευρά ως δεξί μπακ-χαφ εξτρέμ μεταφέρθηκε ο Γκαρσία.  Κατά τ’ άλλα, o Σιμάνσκι ήταν στον γνωστό του πλέον ρόλο ως κεντρικό στόπερ που παίρνει την πρώτη μπάλα και λειτουργεί με την ταχύτητα του σαν… σκούπα αμυντικά, αριστερό στόπερ στην τριάδα ο Τζαβέλλας και αριστερά στην πτέρυγα ο Τσούμπερ.Πρόκειται για μια διάταξη, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ’ όλες τις απόψεις.

Με τον Αλμέιδα να δίνει μεγάλο βάρος στην λειτουργία του άξονα όσον αφορά το πρέσινγκ και την κυκλοφορία, εκεί όπου βρίσκονταν επαναλαμβάνουμε, οι Γιόνσον – Πινέδα στην ίδια ευθεία και οι Μάνταλος – Γκατσίνοβιτς μπροστά τους, μια συνθήκη που τη βλέπαμε καθαρά όταν η ομάδα αμυνόταν, διότι όταν ήταν η μπάλα στα πόδια των βασικών και γινόταν επίθεση, πραγματικά οι τέσσερις του άξονα άλλαζαν θέσεις και σε περίπτωση για παράδειγμα που ο Πινέδα έβγαινε πιο ψηλά τότε ένας εκ των Μάνταλου – Γκατσίνοβιτς έκανε αλληλοκάλυψη και γυρνούσε πιο πίσω. Βεβαίως, σε κατάσταση πρέσινγκ, δεν υπήρχαν… όρια και ακόμα και ο Γιόνσον έβγαινε πάρα πολύ ψηλά φτάνοντας ακόμη κι έξω από την αντίπαλη περιοχή! 


Η 1η ελληνική crypto πλατφόρμα έρχεται…
Επένδυσε εύκολα, γρήγορα & με ασφάλεια!
Κάνε την προεγγραφή σου τώρα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ πηγή: aek365.com

Original article: Δεύτερο φιλικό και με… παράταση για την ΑΕΚ!.



source https://sport.news-24.gr/%ce%b4%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84/