Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Γιώργος Αθανασιάδης

Η παρουσία του ήταν κομβική και καθοριστική. Είναι αυτός άλλωστε, που στο 0-1 σταματάει την εκτέλεση πέναλτι του Ντέσερς με εξαιρετική επέμβαση στη γωνιά του, ενώ παράλληλα μετρά άλλες δύο σημαντικές αποκρούσεις, μέχρι να φτάσουμε στο φινάλε του πρώτου μέρους,  έστω κι αν η δεύτερη ήταν ως μη γενόμενη, αφού είχε σηκωθεί οφ-σάιντ. Αναμφίβολα, ένας από τους πρωταγωνιστές του αγώνα με την Γκενκ!

Λάζαρος Ρότα

Έπαιξε όλη την πλευρά σε σχήμα 3-5-2 και παρουσίασε στοιχεία που είχαμε δει και ξέρουμε ότι είναι στα δυνατά του σημεία. Έβγαλε ένταση, ήταν αγκρέσιβ στα μαρκαρίσματα του και προσπάθησε να αποτελεί πάντα ένα στήριγμα για τους συμπαίκτες του. Αμυντικά, δεν αντιμετώπισε προβλήματα. 

Σίμος Μήτογλου

Έχει συμμετοχή στο πρώτο γκολ, αφού από δική προσπάθεια και τη δική του επιμονή  η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα και βεβαίως, σημειώνει το 0-2 με κεφαλιά, σε ακόμα μια προώθηση του σε κόρνερ. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο περιπτώσεων, όταν ο Μήτογλου πήγε αποφασιστικά στη μπάλα και κατάφερε το απόλυτο, ενώ πρέπει να τονίσουμε, πως την ίδια νοοτροπία έδειξε και σε άλλες φάσεις, δείχνοντας συγκέντρωση και παίζοντας έξυπνα ακόμα και σε φάσεις που χρειάστηκε να κάνει φάουλ για να τις σταματήσει. 

Γιώργος Τζαβέλλας

Αγωνίστηκε ως αριστερό στόπερ στο 3-5-2 καλύπτοντας εξαιρετικά τον χώρο ευθύνης του. Κέρδισε τις περισσότερες μάχες τις οποίες έδωσε παίζοντας με αποφασιστικότητα και τον γνωστό δυναμισμό του. 

Νταμιάν Σιμάνσκι

Ο Πολωνός χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικό στόπερ, σε μια θέση έκπληξη, από τον Αλμέιδα προφανώς για να δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια στα μετόπισθεν και έδεσε άριστα με τους άλλους δύο της άμυνας, τον Μήτογλου και τον Τζαβέλλα. Λειτούργησε σε πολλές περιπτώσεις σαν ¨σκούπα” κλείνοντας έξυπνα τους χώρους και μάλιστα είναι μια χαρακτηριστική φάση στο πρώτο μέρος, όπου η Γκενκ προσπάθησε να τρυπήσει την άμυνα από τα δεξιά αλλά ο Σιμάνσκι ήταν εκεί για να καθαρίσει. 

Γενς Γιόνσον

Η ΑΕΚ φαίνεται πως με την προσθήκη του Δανού, βάζει στον άξονα της, ένα κομπιούτερ. Έναν παίκτη, που αφενός αποτελεί κολώνα μεσοαμυντικά κλείνοντας άριστα τους χώρους και κερδίζοντας με το δυναμισμό του σχεδόν όλες τις διεκδικήσεις και αφετέρου, έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί με την ίδια άνεση να μοιράσει την μπάλα και να βοηθήσει στο να γίνει το build up από πίσω, με σωστό χτίσιμο της επίθεσης ακόμα και υπό  πίεση. Η κλάση του φαίνεται με το καλημέρα και είναι σίγουρο πως ο Γιόνσον θα είναι παίκτης-κλειδί για την ΑΕΚ του Αλμέιδα. 

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς

Ενδεχομένως η δουλειά που κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο να μην φαίνεται τόσο πολύ, ιδίως από την τηλεόραση, ωστόσο πραγματικά, μιλάμε για έναν παίκτη-μηχανάκι, που καλύπτει λόγω των αντοχών του και της ταχύτητας του πολλούς χώρους, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βγάζει υπεραριθμίες. Σήμερα, επιθετικά μπορεί να μην φάνηκε, ωστόσο πρέπει να αναλογιστούμε τα βαριά πόδια που έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές και είναι δεδομένο πως ο Γκατσίνοβιτς που έχει προσαρμοστεί σε χρόνο ρεκόρ στην ΑΕΚ θα προσφέρει πολύ ουσιαστικά πράγματα σε πολλούς τομείς όπως το κάθετο παιχνίδι που επίσης το… έχει πολύ.  

Πέτρος Μάνταλος

Αρχικά, πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως έχει συμμετοχή και στα δύο γκολ της ΑΕΚ αφού από τα δικά του πόδια φεύγει η μπάλα στις εκτελέσεις κόρνερ για να έρθει το 0-1 και το 0-2. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται και καταγράφεται στη στατιστική υπηρεσία, αυτό που δεν φαίνεται, είναι η δουλειά που έκανε και ο Πέτρος, μαζί με τον Γκατσίνοβιτς, ως δύο εσωτερικοί, συν τον κόφτη Γιόνσον, για να έχει η ομάδα αυτόν τον έλεγχο στον άξονα. Και επίσης, πρέπει να σταθούμε και στο… αγκρέσιβ παιχνίδι του και στις δυό-τρεις στιγμές που δεν πρόλαβε τον αντίπαλο και τον σταμάτησε έξυπνα με φάουλ. 

Στίβεν Τσούμπερ 

Έχει παίξει αυτή την θέση, του αριστερου μπακ-χαφ, στην Ελβετία, ήρθε η ώρα να το κάνει και στην ΑΕΚ. Μπορεί να μην έκανε καμία διαφορά, όμως θυσιάστηκε για την ομάδα. Ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές του Αλμέιδα, κάλυψε τους χώρους που του υπέδειξε ο προπονητής του και σίγουρα έκανε τη… δουλειά, καλύπτοντας πολλούς χώρους και παίζοντας για το σύνολο. Είχε μάλιστα μια εξαιρετική ενέργεια, εκεί όπου έκανε διαγώνια κίνηση από αριστερά αδειάζοντας τον αντίπαλο του, όμως στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα έφυγε ψηλά. 

Λιβάι Γκαρσία

Έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Αραούχο. Είχαμε πει άλλωστε, πως φέτος μπορεί να δούμε τον Λιβάι και εκεί. Ήταν κινητικός, είχε κάποιες καλές ενέργειες και μάλιστα προς το τέλος του ημίχρονου θα μπορούσε να σκοράρει κιόλας, αν ενεργούσε πιο γρήγορα, στη φάση που έφερε την μπάλα στο αριστερό. 

Σέρχιο Αραούχο 

Με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο και παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Γκαρσία, ο Σέρχιο προσπάθησε να φανεί απειλητικός και να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Αποτέλεσε… μπελά για την Γκενκ, αλλά σίγουρα κάτι έλειψε. Ίσως μια κίνηση, ίσως μια πάσα. Όπως και να’ χει, ο Απάτσι ήταν μέσα στο παιχνίδι, συμμετείχε στη δημιουργία ενεργά και αποτελούσε σε αρκετές περιπτώσεις το σκαλοπάτι για να χτιστεί μια γρήγορη επίθεση. 

Οι αλλαγές 

Βασίλης Χατζηεμμανουήλ

Έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και επιβεβαίωσε με την παρουσία του, τη διαρκή πρόοδο του. Καθάρισε μια δύσκολη φάση, με την εκτέλεση φάουλ στη γωνία, που είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας, είχε άλλη μια καλή επέμβαση και γενικά, έδειξε σιγουριά και αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του, πράγματα που τα παρουσίαζε από την ΑΕΚ Β’.

Κλεμάν Μισελέν

Έπαιξε κυρίως στο δεξί άκρο της άμυνας και στο τελευταίο δεκάλεπτο σαν δεξί χάφ. Έδωσε τις μάχες του, ήταν συνεπής στον χώρο ευθύνης του και τα πήγε σχετικά καλά, αναφορικά με τη δουλειά που αφορά το σύνολο. 

Μιλάντ Μοχαμάντι

Τα ίδια ισχύουν και για τον Ιρανό. Η Γκενκ στην επανάληψη προσπάθησε να δημιουργήσει από τα πλάγια αλλά η ΑΕΚ έχοντας συνοχή δεν άφησε χώρους και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η σωστή τοποθέτηση των πλάγιων μπακ. 

Γιώργος Κορνέζος

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και έδεσε καλά μαζί με τον Λάτσι. Σε μια-δύο στιγμές κινδύνευσε η ΑΕΚ από την καρδιά της άμυνας της, με τον Κορνέζο να έχει καίριες παρεμβάσεις αλλά και σωστή συνεργασία με τον παρτενέρ του.  

Ζίγκα Λάτσι

Η περσινή ήταν μια κακή χρονιά για τον Λάτσι αλλά φαίνεται πως σιγά σιγά παίρνει τα… πάνω του, πατάει ξανά γερά στα πόδια του και δείχνει έτοιμος να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Σήμερα έβγαλε δυναμισμό, σωματικά ήταν καλά και καθάρισε φάσεις με αποφασιστικότητα. Με σκληρή δουλειά θα γίνεται όλο και καλύτερος, αφού σίγουρα τα προσόντα του είναι εξαιρετικά. 

Γιώργος Μουστακόπουλος

Έπαιξε δίπλα στον Πινέδα και ανέλαβε περισσότερο τη βρώμικη δουλειά. Ήταν συνεπής στους χώρους που κάλυπτε, έπαιξε με συγκέντρωση και τα πήγε καλά. 

Ορμπελίν Πινέδα

Μπήκε στο αποψινό φιλικό με μια προπόνηση αλλά αμέσως φάνηκαν ποιες είναι οι δυνατότητες του. Έπαιξε δεύτερος χάφ στον άξονα αλλά έβγαινε πολύ ψηλά είτε για να πιέσει είτε για να πάρει μπάλα και να δημιουργήσει. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι απέφυγε τις σέιφ επιλογές και πάντα έψαχνε το ρίσκο. Πάντα έψαχνε την κάθετη πάσα. Κατά τ΄άλλα, άψογος χειρισμός της μπάλας, αδιάκοπο τρέξιμο και μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που διψάει να έχει τη μπάλα στα πόδια του για να δημιουργεί. 

Γιάννης Φοίβος Μπότος

Αγωνίστηκε στο “10” σήμερα και έδειξε καλά πράγματα. Θα μπορούσε εκεί που βγήκε όμορφα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας να εκτελέσει πιο γρήγορα για να σκοράρει κιόλας. Φαίνεται ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με το σώμα του, πλέον είναι στο χέρι του ίδιου να το πιστέψει. 

Χρήστος Γιούσης 

Καλή δουλειά και από τον Γιούση που μπήκε στην επανάληψη και συμμετείχε στη σωστή εικόνα συνοχής που παρουσίασε η ΑΕΚ παρά τις πολλές αλλαγές, 

Θεοδόσης Μαχαίρας 

Μοιάζει να έχει γυρίσει πιο δυνατός πίσω! Πατάει γερά στα πόδια του, πάει στο ένας με ένας που είναι η αγαπημένη του κίνηση και σίγουρα έχει όπως έδειξε και σήμερα και τις ικανότητες και την ποδοσφαιρική αλητεία για να κερδίσει μια θέση στο ροτέισιον. 

Μιχάλης Κοσίδης

Έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Είχε μια δύο καλές κινήσεις στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ωστόσο οι προσπάθειες του έμειναν ημιτελής. 

Βενταντ Ραντόνια 

Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί. 

Τζούντα Γκαρσία 

Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί. 

Έδειξε με το καλημέρα, στο πρώτο φιλικό τεστ προετοιμασίας, πως στο μυαλό του έχει ξεκάθαρο πλάνο. Και μια ξεκάθαρη φιλοσοφία πάνω στην οποία χτίζει την ιδέα του. Το σημαντικό είναι επίσης πως οι ποδοσφαιριστές, μοιάζουν να αφομοιώνουν σχετικά γρήγορα αυτά που θέλει να περάσει, κάτι που σημαίνει πως έχει την ικανότητα να του τα περάσει κιόλας. Από εκεί και πέρα, το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο απ όσα είδαμε σήμερα, είναι πως η ΑΕΚ θα έχει χαρακτήρα. Θα έχει, καλύτερα, τον χαρακτήρα του Αλμέιδα, αφού η σκληράδα, η μαχητικότητα, το πείσμα κάθε 50-50 μπάλα να καταλήγει σε κιτρινόμαυρα πόδια, είναι ήδη χαρακτηριστικά που θα βγάζει η ΑΕΚ. Και βεβαίως, είμαστε ακόμα στην αρχή. Ωστόσο, το σημαντικό είναι πως βλέπουμε μια ομάδα που πάει να χτιστεί σε σωστές βάσεις, παίζοντας σύγχρονο ποδόσφαιρο με σημείο αναφοράς τη μαχητικότητα.


Η 1η ελληνική crypto πλατφόρμα έρχεται…
Επένδυσε εύκολα, γρήγορα & με ασφάλεια!
Κάνε την προεγγραφή σου τώρα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ πηγή: aek365.com

Original article: Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ.



source https://sport.news-24.gr/%ce%b7-%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b1%ce%b5%ce%ba/