Πολύπλοκη η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ

Όχι μόνο για ποδοσφαιρικούς λόγους…

Τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Λέφσκι Σόφιας μπαίνουν από τώρα στην κατηγορία υψηλού κινδύνου και όχι μόνο επειδή κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον του Δικεφάλου. Γράφει ο Σωτήρης Μήλιος…

Αυτό ήταν! Η κόκκινη γραμμή της ανοχής του είχε παραβιαστεί: «Τα γεγονότα πριν και μετά τον αγώνα με την Μπότεφ Πλόβντιβ ήταν μη αποδεκτά, τόσο από μένα, όσο και από τον βοηθό μου Άλεξ Ντάιερ, αλλά και από τους παίκτες μου. Αυτό το οργανωμένο γκρουπ από ρατσιστές οπαδούς που προσπάθησαν να σαμποτάρουν τον αγώνα δεν είναι το είδος των οπαδών που θέλω να έχω στις ομάδες που κοουτσάρω. Δυστυχώς για όλους, η συνεργασία μας κάπου εδώ φτάνει στο τέλος της».

Ο (ευγενής) Άλαν Πάρντιου, ο οποίος από το 2020 είχε μετακομίσει στην βουλγαρική πρωτεύουσα σε ρόλο τεχνικού συμβούλου της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και από τον Απρίλιο είχε αναλάβει το τιμόνι σε ρόλο προπονητή είχε δει τα όρια του να ξεπερνιούνται.

Η ήττα στον τελικό κυπέλλου της 11ης Μαΐου από την συμπολίτισσα Λέφσκι είχε ανεβάσει το θερμόμετρο της εσωστρέφειας, όμως όχι, δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

Στο αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, την αποστολή της ομάδας περίμενε ένα μαινόμενο πλήθος που ζητούσε εξηγήσεις για την απώλεια της κούπας με τον πιο απαίσιο τρόπο.

Οι τέσσερις μαύροι παίκτες της ομάδας έγιναν αντικείμενο των πιο χυδαίων ρατσιστικών προσβολών. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να εκσφενδονίζουν ακόμα και μπανάνες προς το μέρος τους.

Όλοι τους αρνήθηκαν να αγωνιστούν, όμως μετά από προσωπική παρέμβαση του Πάρντιου, αλλά και του βοηθού του -ο οποίος επίσης είναι μαύρος- πείστηκαν και έπαιξαν.

Μόνο που μετά το τέλος της αναμέτρησης, άρχισαν ξανά τα ίδια. Ο Άγγλος τεχνικός είχε πάρει πια την οριστική του απόφαση να φύγει από αυτό το τοξικό περιβάλλον, ζητώντας συγγνώμη από τους αληθινούς οπαδούς της ΤΣΣΚΑ, που δεν αξίζουν κάτι τέτοιο.

Στην θέση των παικτών της ΤΣΣΚΑ, προ δύο εβδομάδων, θα μπορούσαν να είναι κάλλιστα αυτοί της Λέφσκι. Μόνο που αυτοί είχαν κερδίσει τον τελικό -την γλίτωσαν.

Αν οι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ έχουν μία φορά κακή φήμη, αυτή της μελλοντικής αντίπαλου του ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό του Conference League είναι πολλάκις υπότροποι και με το μητρώο τους γεμάτο… παραπτώματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

πηγή: inpaok.com

Original article: Πολύπλοκη η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ.



source https://sport.news-24.gr/%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b7-%ce%b7-%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bf%ce%ba/