Η τράπουλα χρειάζεται και άσους

Ο Θόδωρος Χαστάς γράφει για την ισοπαλία στην Λάρισα και την κατάσταση του ΠΑΟΚ

Η παρατεταμένη απογοητευτική αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ φαίνεται ότι έχει “θολώσει” το μυαλό όλων των εμπλεκομένων. Δεν υπάρχει καθαρή κρίση, δεν υπάρχει καθαρή σκέψη, δεν υπάρχει η πνευματική διαύγεια για να αλλάξουν τα δεδομένα. Τουλάχιστον αυτή την στιγμή.

Οι κινήσεις είναι άτσαλες και σπασμωδικές, προϊόντα της ακατάσχετης πίεσης που συσσωρεύτηκε λόγω του μεγέθους του κλαμπ και των απαιτήσεων που υπάρχουν.

Το βραχυκύκλωμα στον Δικέφαλο είναι γενικό και φάνηκε για ακόμα μια φορά στην Λάρισα, εκεί όπου το γκολ του Κούρτιτς στο 95’ είναι αδύνατον να σώσει τα προσχήματα. Το μόνο που μπορεί να σώσει είναι μια πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, αλλά το μόνο που επιτεύχθηκε τελικά ήταν σκέτο το ανακάτεμα. Τράπουλα που δεν έχει άσους, τράπουλα που δεν έχει δεκάρια, όσο και το παλέψεις δεν βγάζει νικηφόρους συνδυασμούς.

Η εμμονή στον Τέιλορ – ακόμα και ως αριστερό μπακ – στον Εσίτι, η νέα μη χρησιμοποίηση του Τσιγγάρα, η αλλαγή του Λύρατζη στο 62’, οι τρεις διαφορετικοί εκτελεστές φάουλ σε τρεις περιπτώσεις (Μουργκ, Σφιντέρσκι, Σβαμπ) είναι απλά μερικές απορίες που κάποια στιγμή πρέπει να έχουν μια εξήγηση.

Από εκεί και πέρα, παρακολουθήσαμε έναν ΠΑΟΚ – απέναντι στους αναπληρωματικούς μιας ομάδας Super League 2 – να μην μπορεί να βγάλει μισό συνδυασμό από τα άκρα του. Λύρατζης και Μουργκ στα δεξιά δεν γνωρίστηκαν ποτέ, Τέιλορ και Ελ Καντουρί στα αριστερά δεν βρήκαν ποτέ ο ένας τον άλλον σε πάσα ούτε δυο μέτρων.

Ο κλήρος έπεσε στον άξονα, ο Σβαμπ δεν μπόρεσε, ο Εσίτι δεν είναι κατασκευασμένος για κάτι τέτοιο, έτσι οι όποιες φάσεις προέρχονταν είτε από στημένα είτε από βαθιές μπαλιές της άμυνας. Κι όμως, ο ΠΑΟΚ βρήκε 2-3 σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει. Εκεί ήρθε ο Άκπομ να βάλει την… σφραγίδα του και να επιβεβαιώσει την πλήρη στασιμότητα της εξέλιξης και της καριέρας του.

Επιπλέον, η είσοδος όλων των “βασικών” από το 60’ και μετά δεν δείχνει θέληση για αποτέλεσμα αλλά κατάντια. Δείχνει έλλειψη σεβασμού και εμπιστοσύνης στο ρόστερ.

Η διαχείριση της κατάστασης είναι δύσκολη. Αν ξεφύγει ακόμα και από τον Λουτσέσκου, το πράγμα σοβαρεύει επικίνδυνα. Αν δεν έχεις ή δεν βρίσκεις άσους στην τράπουλα, τουλάχιστον φυλάξου.

Facebook Page: Θόδωρος Χαστάς

Instagram: theohastas

Twitter: Thodoros Hastas

πηγή: inpaok.com

Original article: Η τράπουλα χρειάζεται και άσους.



from LIVE SPORT NEWS 24 https://ift.tt/3rt7YWP