Ο Πρίφτης το παλεύει αλλά πρέπει να ανέβουν και οι ξένοι!

Η μεγάλη προσπάθεια του Έλληνα τεχνικού να αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού και η σχεδόν μηδενική συμβολή των νέων ξένων του ρόστερ σε αυτό.

Αν μη τι άλλο, από το Μόναχο και μετά, ο Δημήτρης Πρίφτης έχει καταφέρει με ατελείωτη δουλειά και προσπάθεια, να παρουσιάσει κάτι καλύτερο μες στο παρκέ. Έχει βάλει καινούργια πράγματα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού όπως η άμυνα ζώνης, ενώ έχει καταφέρει με συγκεκριμένα plays να καταστήσει τον Νέντοβιτς πρωταγωνιστή για την ομάδα του.

Όλα ωραία ως εδώ. Όμως ο Έλληνας τεχνικός έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Στηρίζεται μόνο σε μια πεντάδα παίκτων. Μέικον, Νέντοβιτς, Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και ο Κασελάκης ως έκτος από τον πάγκο. Οι υπόλοιποι ξένοι; Απόντες.

Ο Πέρι εκτελεί με σχεδόν 20% από το δίποντο, δεν είναι αξιόπιστος δημιουργός, ενώ το χειρότερο είναι ότι κάθε φορά που βρίσκεται στο παρκέ δημιουργεί μια αμηχανία στην ομάδα. Γενικώς είναι ένας παίκτης που δεν έχει ούτε καν ηρεμία όταν κρατάει την μπάλα στα χέρια του.

Στην ίδια κατηγορία φυσικά, των ξένων με πολύ μικρή συνεισφορά, μπαίνουν και οι Γουάιτ-Έβανς, με τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά να παίζει σχεδόν μόνιμα παίρνοντας από ελάχιστα έως καθόλου πράγματα από το “4”. Είναι εμφανές ότι για τον Παναθηναϊκό είναι ζωτικής σημασίας η αλλαγή έστω κάποιων ξένων (ήδη π.χ. φεύγουν Φέρελ και Φλόιντ), προκειμένου να αυξηθούν οι επιλογές του Πρίφτη. Με έξι παίκτες ροτέισον ολόκληρη χρόνια δεν βγαίνει.

πηγή: panathinaikoskosmos.com

Original article: Ο Πρίφτης το παλεύει αλλά πρέπει να ανέβουν και οι ξένοι!.



from LIVE SPORT NEWS 24 https://ift.tt/3radVI6