οσφΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ Γάλλοι, Άγγλοι κι ΄Ελληνάρες ελάτε!

• ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ … 40.002

«ΕΝΩΣΙΤΕΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ, ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ, Η ΜΥΡΤΩ!

• Συνεχίζεται και Σαββατοκύριακο το ρεσιτάλ του ερασιτέχνη και ρομαντικού ΔΙΑΙΤΗΤΟΜΥΣΤΗ του «ΑΕΚ Live», ΣΩΦΡΟΝΗ ΤΙΓΚΙΡΙΔΗ!

• – ΤΙ ΚΑΝΕΙ «ΝΙΑΟΥ-ΝΙΑΟΥ ΣΤΗ ΝΙΟΝ;»!

• ΒΑΘΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΔΗ (που θα μείνει σπίτι του αυτή την φορά), ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ, ΠΩΣ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ «82-81» ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ, ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΣΤΕΦΑΝ ΓΕΛΟΒΑΤΣ!

@@@ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΟ 20,21-11-21:+ Του Γρηγορίου Δεκαπολίτου, Πρόκλου Αρχ. Κωνστα)λεως και + ΤΑ ΕΣΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ = Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού και Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης (…είθε η Cosmote να σεβαστεί την ΑΕΚ και να προσέξει στο απόλυτο τον ορισμό του περιγραφέα (η προτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας κλίνει υπέρ του ουδέτερου, σχετικά με το συγκεκριμένο ζευγάρι αντιπάλων ομάδων, Σωτήρη Κωσταβάρα) και του ρεπόρτερ «κόκκινου» πάγκου (που να περιορίζεται στα αποκλειαστικά καθήκοντα του , αντί για κάθε τόσο και λιγάκι να παρεμβάλλεται και να περνάει «γραμμή» και «στοιχεία», καπελώνοντας άγρια τον κυρίως σπορτκάστερ)!

– ΚΑΤΑ το 1825 , στη ναυμαχία του Δραγαμέστου, ο Ανδρέας Μιαούλης διέσπασε τον κλοιό των τουρκικών πλοίων και μετέφερε εφόδια στους Μεσολογγίτες.

@ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΔΗΣ δυστυχώς δεν θα μπορέσει να πάει στο οακά, για το ματς με τον οσφπ.Ισχύει το πρόβλημα με την υγεία του. ΄Ετσι οι πολύ μεγάλες απουσίες μας θα είναι:

1η) του τιμωρημένου, από την Μποροβολική Σούπερ Λίγκα,αδάμαστου «Τίγρη» ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ,

2η) του αγωνιστικού εμψυχωτή της ομάδας, τραυματισμένου (= θυσία στον βωμό της «Εθνικής» των 6-7 «κόκκινων»…) ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ και

3 η) του ήρωα απάντων των «Ενωσιτών» 86χρονου «αγριόγατου» ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΔΗ – και προσωπικού «αδελφού» μου, συνταξιδιώτη στα αμέτρητα εκτός έδρας ματς, παρέα με τον Μίλτο Παναγιωτόπουλο και πριν από λίγες ημέρες να τον έχω επισκεφτεί, μαζί με το «συμπολεμιστή» μας, Νικόλα Αγγελίδη. ΟΤΑΝ ο Στέλιος ενημερώθηκε για το «Λαύριο – ΑΕΚ 81-82», πως οι νικητές το αφιέρωσαν στον κινδυνεύοντα ΣΤΕΦΑΝ ΓΕΛΟΒΑΤΣ, η φωνή του «χάθηκε» για δευτερόλεπτα, από την άλλη άκρη της; τηλεφωνικής γραμμής…

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

– ΣΤΑ Κορωναϊκά: Νέα κρούσματα 5.991 (= στην Αττική 1632, στην Θεσσαλονίκη 1049, αστη Λάρισα 216), διασωληνωμένοι 594, θάνατοι 69.

– ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ερμηνεύσουμε, έστω ένα, από όσους απόρησαν για το πώς «ο κίτρινος οσφπ Νο 2 του Χαριλάου», έχασε ..μόλις 5-0, από τον φιλοξενηθέντα Πας Γιάννινα, του υπερόπτη Μεταξά, που δήλωσε, μετά τη λήξη το αφάνταστα «σπαστικό», αλλά αληθινό για την πραγματικότητα του Άκη Μάντζιου, ότι «Νικήσαμε, γιατί οι παίκτες ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΜΟΥ»! Ποτέ ο Αργύρης Γιαννίκης (= θριαμβευτής κατά την θητεία του στους Ζωσιμάδες) δεν έκανε τέτοια … «καλαμο-καβαλημένη» δήλωση.

– «ΒΟΥΝΟ» τα στοιχηματικά πονταρίσματα, για το ποιός «θα πέσει πρώτος στον γκρεμό;» , ο Άκης , λόγω του εντός έδρας 5-0 από τον «΄Αγιαξ» της Ηπείρου ή ο Νορβηγός Σόλσκιερ, εξ αιτίας του 4-1 της Γιουνάϊτεντ, από την Γουότφορντ…

– ΠΕΤΑΞΑΝ από δύο βαθμούς οι Σπανός και Ράσταβατς στο Ιωνικός- Αστέρας 1-1. «Έμμεση» βοήθεια τους, προς τον Ατρόμητο, που «σημαδεύει», στη μάχη για υποβιβασμό το άλλο «αστέρι» της περιοχής, το Νικαιώτικο;

– ΞΕΦΤΙΛΑ άκρως αντιπροσωπευτική της αλωμένης ελληνικής ΚΑΙ ποδοσφαιρικής πραγματικότητας: Η ελέω Αλαφουζικής πολιτικής (κατά ΕΠΟ και ΑΕΚ) αποχώρηση, από την προεδρία της Σούπερ Λίγκα, του α΄αντιπροέδρου της «πράσινης» ΠΑΕ, για να αναλάβει ο κατά πολύ πιο εύχρηστους, αλώσιμος κι ευλύγιστος «νεοσύμμαχος» ολοσώματα «ερυθρόλευκος» Γιώργος Μποροβήλος, κατ΄ αρχάς άλλαξε την ώρα (από 7.30 σε 6μ.μ.) έναρξης του Δευτεριάτικου αγώνα Λαμίας- παό.. Και Σαββατιάτικα μεσημέρι άλλαξε και …την έδρα , από το «Αθανάσιος Διάκος» στο Πανθεσσαλικό, δηλαδή την πόλη(!!), από τη Λαμία στον Βόλο. Δήθεν γιατί δεν είχαν ολοκληρωθεί, κατά την αρμόδια επιτροπή της «τριφυλλοκρατούμενης» S.L. (= ιδέ κι απόρριψη της προσφυγής της ΑΕΚ, κατά της τιμωρίας ΑΕΚ και Μελισσανίδη…) εργασίες «καλλοπισμού» του…αρετουσάριστου(!) «Διάκος»(…σαν με αξύριστα τα γένια του «Αθανάσιου»-τη ευθύνη του ανεξάρτητου και δυναμικότατου Πανουργιά Παπαϊωάννου)! Για να μη ηττηθεί πάλι ο Survivarιακός , αμέσως μετά το «1-3» από τον Λουτσεσκουκιακό. Για να μη τον ξεφωνίσει πάλι, με άλλου είδους πρωτοσέλιδο, όπως το «χέρι-χέρι Γιάννη και Βαγγέλη», ο απολυμένος από τον Spor F.M. Βασίλης Βέργης. Επίσης, για να μη προκύψει ανάγκη αποψήλωσης του διδύμου Ιβάν Γιοβάνοβιτς – Χρήστου Κόντη. Και για να είναι έτοιμη η ομάδα (μάλιστα ενόψει της 13ης αγωνιστικής, όπου το ντέρμπι με την ΑΕΚ), για εκμετάλλευση της «πιθανής» …Αγγλο-Πορτο-Γαλλο-Ελληνικής επικράτησης σε βάρος του προαιώνιου θύματος του κρατικο-καταστημένου , «στημένου» και «στυμμένου σαν λεμονόκουπα» , «Ενωσιτο-αμνού της νεκρικής σιωπής»!

…ΚΑΙ κάτι λίαν…αστειοφαιδρότατο περί το πιο πάνω σκάνδαλο; Αλαφουζιακός ραδιοσταθμός συνόδευσε την είδηση, με το σχόλιο, πως με τις αλλαγές περί την πόλη και την έδρα, θα ταλαιπωρηθεί (!!) ο παό, γιατί αναγκάζεται να μετακινηθεί , να κάνει άλλη ώρα προπόνηση, να ξανατσεκάρει τα εισιτήρια(;) , να «και τα λοιπά-και τα λοιπά»… ΒΡΕ, πόσο μας υποτιμάνε κάποιοι, πόσο …κουτοχορτοφαγάδες μας θεωρούν «κρατούντες» και ποδοσφαιρικά(αλλά και μπασκετικά) «παρακρατούντες»!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

• «ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝ ΓΕΛΟΒΑΤΣ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ», η ΑΕΚ των μυρίων προβλημάτων, με 81-82 πέρασε «δια αγωνιστικού της σιδήρου και άθλιου διαιτητικού ροπάλου των υιού Πιτσίλκα – Μαλαμά – Μηλατίδη, από το Λαύριο (= «ερυθρόλευκος» ΄Αρης Νο 2 του Νότου)! Η επική (δεδομένων και των τεράστιων οικονομικών εκκρεμοτήτων) νίκη αφιερώθηκε στον ευρισκόμενο σε «κώμα» (λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου) , σε πειραϊκή κλινική, ΣΤΕΦΑΝ ΓΕΛΟΒΑΤΣ! Με το Νίκο Παππά να δηλώνει, μετά τη λήξη, προς τον τηλεπεριγραφέα Δημήτρη Χατζηγεωργίου (ΕΡΤ3), ότι «το παλικάρι χαροπαλεύει…» και προς τον ρεπόρτερ Νάτο να εκφράζει την συμπαράστασαη του ο κόουτς Χρήστος Σαρέλης, οπότε τα πάντα καλύφθηκαν από έντονη συγκίνηση. Φυσικά χωρίς κανένας να έχει την διάθεση «να γευτεί το νέκταρ της νίκης». Και χαμηλόφωνα να είναι τα «συγχαρητήρια προς τον Μ.V.P. Μπράϊαν Αν-ΓΚΟΛ-α των 20 πόντων, 8 ριμπάουντς, 6 ασίστ ή προς τον πλέον ψύχραιμο κατά τα τελευταία δευτερόλεπτα , Ίαν Χάμερ (6π.), τους εγκέφαλικούς Κίνο Κολόμ (15π., επιβραβευμένο με την κλήση του στην Εθνική Ισπανίας) και Νίκο Παππά (11π.), που σε κάπποια στιγμή ανησύχησε τους πάντες με άσχημη πτώση του στο παρκέ. Θετικός πάλι ο ΄Ερικ Γκρίφιν (14π.), ενώ έπαιξαν και οι Φιλιώνης (πάλι στην αρχική 5άδα), Φιλιππάκος (2), Σαξιώνης, Βαουλέτ (2), Καρλής, Πετρόπουλος και η τωρινή «σημαία» της ομάδας, ο αρχηγός Δημήτρης Μαυροειδής (2).΄Αντε «ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΗ ΕΠΤΑΨΥΧΗ», προχώρα, έστω «όπως-όπως» και με τον Στέφαν Δέδε να πιστεύει, ότι από τον Δεκέμβριο και μετά «πολλά θα βελτιωθούν».

– Η Β΄ΑΕΚ νίκησε 2-1 την ΑΕΚαραϊσκάκη , με γκολ των Καρνέζου (12-, κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Γιούση) και Κοσίδη (74΄πέναλτι, που κέρδισε ο Μ.V.P. Γιούσης), οι Αρτινοί μείωσαν στο 81΄, με τον Ναζίρ (μετά από ανεπιτυχές διώξιμο της μπάλλας από τον Ρουκουνάκη) στη μια και μοναδική επιθετική ενέργειας τους σε όλο το ματς. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος από τους αναπληρωματικούς της βασικής ομάδας, χρησιμοποίησε μόνο τους Μιτάϊ, Λάτσι, Σαμπανάτζοβιτς, Κοσίδη.

– ΜΕ 21-39 η πολυτροπαιούχος -2020-21 ομάδα χάντμπολ πέρασε από την οικεία Μπακακουκική Σαλαμίνα.

– Η ΑΝΔΡΙΚΗ του βόλεϊ υπέταξε 3-0 τον Πανερυθραϊκό. ΕΙΧΑΜΕ, δηλαδή… «WHITE SATYRDAY”

– ΜΕ 2-1 η Β΄παό πέρασε από την Καλαμάτα, που «φωνάζει» για μη καταλογισμό πέναλτι, στο τελευταίο λεπτό. Τυχερά η Β΄οσφπ την Κουγιακική Λάρισα 1-0, στου Ρέντη. Χωρίς νίκη για τρίτο ματς ο Πάμπλο Γκαρσία, με το 0-0 στο Καυτατζόγλειο, κόντρα στον επίσης αναποτελεσματικό γενικά ηρακλή. O Ουρουγουανός «αυτοκτόνησε», πέφτοντας στον λάκκο, που του άνοιξε ο δόλιος Ρουμάνος. Κακώς δεν έφυγε, μετά το Σαββιδικό ξεκάρφωμα της μη διατήρησης του στην α΄ομάδα.

– Ο ΒΟΛΟΣ υποχρεώθηκε, από το «σύστημα» σε εντός έδρας ήττα από τον οφι (2-0, με γκολ του Αγγλο-Ισπανού Γιόν Τοράλ (1995) στο 12΄και 50΄, ενώ η ομάδα του Μηνά Λυσάνδρου είχε και …4 δοκάρια στο α΄ημίχρονο). Ο Αχιλλέας Μπέος … «τιμωρήθηκε», γιατί ξεφώνισε, μέσω του περσινού Βόλος – οσφπ, τον Πορτογάλο «χασάπη» Φάμπιο Βερίσιμο, που διορίστηκε για ίδια αποστολή κατά της ΑΕΚ, στο οακά!

– ΑΧ και νά΄χα λεφτά , να ήμουν κι επαγγελματίας στον χώρο, για να διέθετα κάποια απ΄αυτά και να πήγαινα πρώτα στην Πορτογαλία. Εκεί να συναντούσα τη Μόρτιμορ και να μάθαινα σε ποιά, ακριβώς, διαιτητική απάτη είχε καταφύγει ο Φάμπιο Βερίσιμο, για «να δωρίσει» τη νίκη στην πλούσια Σπόρτιγκ Λισσαβώνας. Αμέσως μετά να ταξίδευα στην Σαουδική Αραβία και να συγκέντρωνα «αποδείξεις» για τα έργα και ημέρες του αρχιδιαιτητή -2017 και ταυτόχρονα (!) αυτοδιοριζόμενου σε αγώνες πρωταθλήματος (…κάτι, που καιρός είναι να τον δούμε- ΝΑΙ τον ίδιο, τον Μαρκ Κλάτεντεμπεργκ, να κάνει και στην τωρινή «Εδεμ» του…). ΄Ελα, όμως, που δεν χαλαλάω, δεν χαραμίζω το «πανί με πανί η κάθε τσέπη του παντελονιού και του σακακιού μου», για τον «χρυσοθήρα» ΄Αγγλο «ασθενή»(;), αφού στο κάτω-κάτω της γραφής «ένας φτωχός Σωφρόνης Τιγκιρίδης είμαι» και προπάντων «ένας απλός βιοπαλαιστής»- χωρίς άμεση σχέση με το πολύ-πολύ… «πολύπλοκο επάγγελμα», που αποδέχομαι ως «αληθινούς λειτουργούς του» το «Νίκο» , συγγραφέα του «Όλες οι ΑΕΚ όλου του Κόσμου», και όσους άλλους Αετίσια-ομοφωλιάζοντες με τον «Αγγελίδαρο»!

ΜΕ ΤΑ 10 ΔΑΚΤΥΛΑ

@@@ ΣΑΣ είχα ζητήσει να περιμένετε και το Σαββατοκύριακο ΔΙΑΙΤΗΤΟΚΕΙΜΕΝΟ μου, γιατί είχα κι άλλα , άπαντα με το υπό διαχρονική καθιέρωση «ΑΕΚ Live»στικο μότο «ΝΥΝ «ΤΡΟΥΜΠΑ», ΤΕΩΣ «ΠΑΡΑΓΚΑ». Και να έχετε ακονίσει τα νύχια των δέκα δακτύλων των χεριών σας, γιατί θα τα χρειαστείτε. Για του σχετικού λόγου το αληθές; Ορίστε:

• ΟΣΑ χρόνια υπάρχει παγκόσμιο ποδόσφαιρο, σε επίπεδο εθνικού πρωταθλήματος, έχει ξανασυμβεί ό,τι με την ΑΕΚ, σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές (Ριζούπολη 9η, Μαρούσι 10η); Ξένος αρχιδιαιτητής ΚΕΔ (= ο ΄Αγγλος Κλατεμπερνγκ) να διορίζει ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, από ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΩΡΑ;

• ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥΣ, ήτοι την πατρίδα του λίαν «επώνυμου» και φανατισμένα αντι- «Ενωσίτη», 40χρονου στόπερ Μπρούνο ΄Αλβες, προκειμένου για τον Απόλλωνα; Του οποίου ο ιδιοκτήτης Παναγιώτης Μονεμβασιώτης,μετά από την κανονική διαιτησία ενός Κουτσιαύτη (…4ου στην 10η αγωνιστική, στο οακά!) , στην Τούμπα, με σωστά και τα δύο πέναλτι υπέρ του παόκ, στο νικηφόρο 4-1, «να ωρύεται αλά- Καρυπίδης» περί «αδικίας» και να απειλεί τον Άγγλο, πως … «θα τον καταγγείλει σε Φίφα- Ουέφα, κι όλα αυτά ενόψει… ΑΕΚ; Και «να κατορθώνουν» Κλάτενμπεργκ-Πορτογάλοι διαιτητές- Μονεμβασιώτης- ΄Αλβες το «2-2»= μαχαιριά στην πλάτη του «υπεραφελέστατου» Νεοφιλαδελφειώτη γείτονα, παρότι είχε στην εξέδρα χιλιάδες «κιτρινόμαυρους» πιστούς;

• ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ (!!!) στο αμέσως επόμενο ματς της ΑΕΚ, ήτοι συμπατριώτες (ΜΑΛΛΟΝ συγγενείς, φίλοι, γείτονες, τέλος πάντων πασίγνωστοι από προηγούμενα ματς, στον Βόλο, στην Φραγκφούρτη κι αλλού…) των «ερυθρόλευκων»; Που δεν είναι μόνο, από τους οσφπίτες, ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες Σεμέδο (= ξαφνικά, απαραμονές σύγκρουσης με την ΑΕΚ, «τον λάτρεψαν» ο ιδιοκτήτης και ο τεχνικός, για να τον θεωρήσει ο Φάμπιο Βερίσιμο «υπό χρήση εργαλείο», όπως έκανε την περασμένη αγωνιστική ο Ζοάο Πινέϊρο, για τον Μπρούνο ΄Αλβες…) , Ρέαμπτσιουκ, Λόιπες, Σουάρες (και με νωμές ακόμη τις «πατησιές» του Σα και όχι μόνο) ! ΕΙΝΑΙ Πορτογάλος και ο μεγαλομάνατζερ ΜΕΝΤΕΣ, ο ένας από τις δύο ατζεντοπυλώνες του «Καρα»ϊσκάκης», ο άλλος είναι ο Ραϊόλα… ΠΟΙΟΣ διαιτητής (και δη όχι της elit, όπως ο φτωχοΦάμπιο, που απλά και μόνο «διεθνής» της κακιάς ώρας, επί χρόνια στην κατάψυξη, με ένα μόνο ματσίδιο στο «ενεργητικό» του) να μη σκεφτεί υπέρ του οσφπ-κατά της ΑΕΚ, όταν ξέρει ότι … «ως και τις ρίζες τους τα μαλλιά της κεφαλής του … «΄Εφηβου 1925» είναι βαμμένα με « Μέντες Πορτογαλίας»;

• ΕΓΩ δεν ακολουθώ τον δικαιολόγημένο «συνωστισμό» στις οδούς προς το οακά, με συγκεκριμένα γεγονότα περί της πορτογαλικής διαιτητικής «συμμορίας» (= σκυτάλη από τον Μελό Περέϊρα στα χέρια του Μαρκ Κλάτενμπεργκ), που προκλήθηκε, από την Πέμπτη και μετά, από επαγγελματίες συντάκτες του «κιτρινόμαυρου» χώρου (= πρωτοστατούντος του σθεναρού…κι «11δάτου» Τάσου Τσάταλη, αλλά και με σεβασμό προς όλους τους άλλους). Εγώ δίνω προτεραιότητα στα όσα μας επιφυλάσσει η αποκαλούμενη πλέον «Τρούμπα – Νοέμβριος 2021» , με τους Πορτογάλους διαιτητές (πλαισιωμένους από τους 4ο Αριστομένη Κουτσιαύτη , Άρτας , AVAR Πολυχρόνη Κωσταρά, Αιτωλοακαρνανίας και παρατηρητή Βασίλη Τεροβίτσα, Αιτωλοακαρνανίας) στο «ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ», που σημαίνει για το διεθνές ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, ο ατζέντης ΜΕΝΤΕΣ (…τον οποίο η «Ολύμπου και Πάτμου» ούτε έχει υπόψη της, έστω από φωτογραφίτσα του κεφαλιού του σε χάρτινο περιτύλιγμα τσιχλόφουσκας, αγορασμένης από περίπτερο Αμαρουσίου – ΚΙ ΟΧΙ πως κακολογούμε , γι΄αυτό, τους αρμόδιους της αισχρά πανταχόθεν βαλλόμενης ΠΑΕ).

• Αποτελεί, λοιπόν, παγκόσμια «λησταρχοπρωτοτυπία» , σε βάρος μιάς ομάδας (= ΑΕΚ επί του προκειμένου) ο διορισμός σε δύο συνεχόμενα ματς ΞΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ (Πορτογάλων) από την ίδια χώρα (…την «ολώς τυχαία», με συμπατριώτη τους στον «καθεστωτικό» πάγκο και …σουλατσαρίζοντα στον αγωνιστικό χώρο, στον διάδρομο των αποδυτηρίων, στον πάγκο του «ΒΙΤΡΙΝΑΤΟΥ», πασίγνωστου και χάρη στην χαρακτηριστική εξωτερική σωματική φιγούρα του, παγκόσμιου πρωταθλητή με την Γαλλία, ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΚΑΡΕΜΠΕ…»!

@@@ ΠΛΗΘΟΣ των αποκαλυπτικών στοιχείων, που θεματοφύλακες της «πολυβιασμένης» αλήθειας στην ποδοσφαιρική χώρα μας – κι αναφερόμαστε σε επαγγελματίες ρεπόρtερς και σχολιαστές περί την ΑΕΚ – έβγαλαν αποδείξεις στην επιφάνεια, για τους Πορτογάλους, κατά το «μεσουράνημα» της …BLACK PERIOD TROUMPAS του πρωταθλήματος. Ακολουθώντάς τους εγώ, αλλά ως ένας ταπεινός , ρομαντικός ερασιτέχνης, «Αγια-Σοφιανός» επαρμένος-ονειροπαρμένος , προσπαθώ να βρίσκομαι μέσα στις ανεξίτηλα ευθείες – σε χαρακτήρα και νόημα- γραμμές, με τις οποίες είναι χαραγμένες το «AEK Live»!

• ΔΕΝ θέλω να σας κουράσω , αντλώντας από το εδώ και χρόνια πυκνότατο αρχείο μου το σε ποιά ματς , που και πότε, η 4μελής Πορτογαλική διαιτητική ομάδα έχει αναλάβει «Κοζα-Νοστρικές» αποστολές, εντός κι εκτός της χώρας της. Θα αρκεστώ για την 3μελή Ελληνική ομάδα να σημειώσω λακωνικά, πως

Α)΄ Ο Κουτσιαύτης «λέει πάρα πολλά», ότι και μόνο, στις 9 ως τώρα αγωνιστικές έχει παίξει… 3 φορές(!) στον παόκ- πας, πρεμιέρα, ως 4ος των Διαμαντόπουλου, Φωτιά, στην 5η αγωνιστική στο Ηράκλειο, κατά το νικηφόρο 3-1, VARίστας στον Σιδηρόπουλο και στην 8η αγων. α΄διαιτητής στο 4-1 επί του «κοκκινο»αρματωμένου πιά Απόλλωνα, με VAR τον Ευαγγέλου, από τους σχεδόν «μόνιμους» κι αυτός για τον παόκ, θα είναι στο Περιστέρι στη σημερινή Κυριακή). Ο Αρτινός σε κανένα, από τα 9 ματς της ΑΕΚ, σε ένα του οσφπ, κατά το 4-1 με τον Μονεμβασιακό. Την 9η αγωνιαστική ήταν στο Τρίπολη- Λαμία 0-1 (VAR στον Γκορτσίλα), αποτέλεσμα, που γεμίζει τα αυτιά μου με ψύλλους ύστερα από τις «παρά φύσει» αλλαγές επί αλλαγών στο Δευτεριάτκο παιχνίδι … «του Βόλου» (!)

• Β)΄ Ο Πολυχρόνης Κωσταράς είναι κι από τα διεθνή «εξαπτέρυγα» της αλά – Κύρου Βασάρα «επαγγελματικής ομάδας»- Σιδηρόπουλου, παρών, στο εφετινό πρωτάθλημα, κατά το οσφπ-παό 0-0 και με την  στην ήττα στην Τούμπα και στη νίκη με Ατρόμητο.

• Γ)’ Ο Βασίλης Τεροβίτσας αναγκάστηκε να αποσυρθεί οικειοθελώς από την αγωνιστική διαιτησία, μετά από χονδροειδέστατη γκάφα του σε κόκκινη κάρτα σε εκτός έδρας αγώνα του πανιωνίου.

@@@ ΑΝ ΟΛΑ πάνε καλά, θα απηχούσε την ολότητα της «κιτρινόμαυρης άποψης, ότι για την τιμιότητα του ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΡΑΤΣΑΝΗΣ (Τρικάλων) , γεννημένος στις 11-12-1984, ντεμπούτο στις 11-12-2016 με το Παναιτωλικός- Ηρακλής 2-0, αξίζει τα δημόσια συγχαρητήρια της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ας τελειώσει πρώτα η μονομαχία με τον …οσφΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ και βλέπουμε, θάχουμε χρόνο για την ταξινόμηση των επόμενων ενεργειών.

@ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: Καταπληκτική η απήχηση, που είχε το χθεσινό ΣΟΦΟ-ΣΩΦΡΟνικό κείμενο μου, με τίτλο «Τρούμπα, αντί Παράγκα». Δέχτηκα, όμως , τηλεφωνήματα φίλων, πως δεν ήμουν απόλυτα ακριβής στα «Συγκοινωνούντα Δοχεία» της σκλαβο-αλωμένης τρισκακόμοιρης ελληνικής διαιτησίας. ΄Οτι η σειρά των «δοχείων» είναι: Νιόν- Κύρος- Περέϊρα- Κλάτενμπεργκ (Σιδηρόπουλος)! Γιατί, όπως παρατήρησε και μάλιστα… «μ΄έψεξε»(!) ο καθημερινός επισκέπτης του «ΑΕΚ Live», καθηγητής ξένων γλωσσών, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ: « Τί κάνει Νιάου-Νάου; Η Νιόν!»…

• ΔΕΝ μπορώ να εξηγήσω, για το πώς ένας πολύ έμπειρος Θεσσαλονικέας αθλητικός συντάκτης στο σημερινό φύλλο καθημερινής εφημερίδας και σε μονόστηλο περί του φοβερού γεγονότος της Τούμπας, γράφει τον Γιώργο Κορακάκη… «ανεψιό της Ντέπυ Κοξένογλου». Αγνοεί τόσο εύκολα, πως ο προπονητής του Ατρόμητου είναι σύζυγος της Καίτης Κοξένογλου, ήτοι της αδελφής της κας (του Κύρου) Βασάρα;

• ΑΝ ΗΜΟΥΝ επαγγελματίας, οπότε και μέλος του ΠΣΑΤύπου, θα πρότεινα στην αρμόδια Επιτροπή να επιλέξει για τα εφετινά βραβεία της την φωτογραφία – Τρούμπας, λόγω της πανελλήνιας αίσθησης, που προκάλεψε η αποκάλυψη της γευματοπαρέας Κλάτενμπεργκ- Ντέπυς – Κορακάκη!

• ΑΝ ΕΙΧΕ η τρομερή φωτο- Τρούμπας πρωταγωνιστές τρία πρόσωπα με την αντίθετη «τοποθέτηση από εκείνη των συγκεκριμένων, που «απαθανατίστηκαν» στην πειραϊκή ταβέρνα (ή εστιατόριο), θα προκαλούταν «ολόκληρος «Παραφγκο»σάλος» , με καταγγελίες, σε βάρος του(ή των) «φωτογραφοκλέφτη»;

• ΑΧ, ΚΑΙ να ξέρατε το πόσο πάρα πολύ προσέχω μη τυχόν και κάνω λάθος (για το οποίο «θα με σκοτώσει» το «ΑΕΚLive»), αν μου ξεφύγει και γράψω «Τρούμπα», αντί «Τούμπα»; Το ρημάδι, ένα «ρ» είναι, που μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις, παρερμηνείες και ζημιές.

• ΤΕΛΙΚΑ φαίνεται ή αποδεικνύεται, πως «τα στέκια της περιοχής Πειραιά» προσφέρονται για ποδοσφαιρικού περιεχομένου συναντήσεις ανάμεσα σε αξιωματούχους παράγοντες και σε κυρίες. Το υπονοούμενο μου έχει να κάνει με την τότε συνάντηση σε ψαροταβέρνα (με σπεσιαλιτέ τις σούπες) στην Πειραϊκή, ανάμεσα σε ΠΑΕϊκό πρόεδρο και στην Περιφερειάρχη Αττικής, ΄Αννα Δούρου… Υπήρξε αποτέλεσμα στην συνεργασία-συμφωνία.

• ΑΠΟ λάθος (κι αυτό) γράφτηκε, πως ο Πέτρος Τσαγκαράκης είναι του Συνδέσμου…Τρικάλων (!). Καλά, δικαιολογείται η άγνοια, πως ο «Τσαγκα» είναι όχι τόσο «Χανιώτης», όσο το «υιός του Γιώργου», του … Δημητροπουλο-Ποντίκη του Κρητικού Πελάγους; Και ξέρετε κάτι; Λέγοντας ή γράφοντας «από τα Τρίκαλα», όλο και κάτι θα έχει μένει, σε όσους αναρωτήθηκαν «Ποιoς θα παίξει στο Β΄ΑΕΚ – Α.Ε. Καραϊσκάκης;). Και με την ευκαιρία: γιατι ο Σαββατιάτικος αντίπαλοας μας, στο Δημοτικό των Σπάτων, δεν καθιερώνει στην βασική ονομασία του το «Α.Ε.Κ. Άρτας», αντί το Φαληροηχούμενο «Καραϊσκάκης»;

• «ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ υπέρ ΜΑΡΚ» έγραψε στην σημερινή (4η ) σελίδα του ο «αρχιμέτρ» της διαιτησίας στην «Live Sport”, o πολυγνώστης Σάββας Λιβάνιος. Όχι, βέβαια, ότι για ένα σοφό, όπως η αφεντιά μου (Σωφρόνης) έπεσε από τα σύννεφα.΄Εχετε διαβάσει στις φιλοξενούμενες διαιτητοσελίδες μου, έστω μισή λέξη, μισή φορά, πως ο Αλαφουζιακός δεν είναι «το κρυφό χαρτί» του «΄Αγγλου ασθενή»; Εγώ, πρώτος «εξ όλων των Ελλήνων διαιτητικών» , δεν έχω αναφερεθεί… «στα Survivarικά «τριφύλλια», που είναι φυτευμένα σε γλάστρες στο ΚΕΔιστάν του «ΜΑΡΚου μ΄έκαψες»;

• «ΑΛΩΠΗΞ» ο Παναγιώτης Βαρούχας, ο «πρώτος τηλεαβανταδόρος του Κλάτενμπεργκ», κατά τις προκάτ «Αθλητικο Κυριακάτικες» αναφορές του στις «επίμαχες φάσεις» της εκάστοτε αγωνιστικής. Διαπιστώνοντας την έκταση, που πήρε το «φωτοξεγύμνωμα» της «τρι – ολέ συνάντησης στην Τρούμπα» και της πελώριας απήχησης, που είχε η γενναιότατη απόφαση του Βαγγέλη Γαρτσάνη «να τα βροντήσει κατάμουτρα στον ΄Αγγλο» και προσωρινά να αποχωρήσει από την Σούπερ Λίγκα 1, βγήκε στην εφημερίδα, της οποίας απολα,βλανει την απόλυτη φιλοξενία, για … «να μας πεί», ότι … «εξ αιτίας της αποχώβρησης των Ζαχαριάδη, Σκουλά, Γρατσάνη, Καρσιώτη, σε λίγο δεν θα μείνουν διαιτητές ούτε για τα τοπικά πρωταθλήματα». Λέξη ο κρατικός τηλεϋπάλληλος για το φθοροποιό έργο του… «ΠΙΤΕΡ Ο΄ΤΟΥΛ (= «Ο Λόρενς της Αραβίας» 1962) της Σαουδο-Αραβικής και μετά Ελληνικής Διαιτησίας, ΄Αγγλου ΜΑΡΚ ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ»! Ο παμπόνηρος Αθηναιο-Συνδεμίτης πρόεδρος βάζει στην ίδια κατηγορία τον παλλίκαρο Γρατσάνη (= τελευταία άριστη α΄διαιτησία του στο Β΄Παό-Β΄ΑΕΚ 0-2) με τον δεδηλωμένο –και οικογενειακά- Τουμπίτη- Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, τον «πυρομανή», στην «Φωτιά» της ΑΕΚ, στο «Γεντί Κουλέ», Μανόλη Σκουλά και τον Κορίνθιο επόπτη Μιχάλη Καρσιώτη; Και με την «απίθανη όσφρηση του» από την προηγούμενη αγωνιστική «να έχει μυριστεί» το βρώμικο παιχνίδι με τους Πορτογάλους και να βγάζει «αθώες περιστερές» τους διορισμένους στο «Μονεμβασιακό 2-2» της Ριζούπολης , με θύμα την ΑΕΚ; Καμμία διαφορά ο «Παναής της λεωφόρου Καβάλας «και της» Λεωφόρου Αλεξάνδρας» από τον «ερυθρόλευκο» Ηλία Σπάθα και τον «τριφυλλο-ασπρόμαυρο» Τάσο Κάκο.

ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΤΙΓΚΙΡΙΔΗΣ

• Υ.Γ. : Ως «Ενωσίτες» όλοι μας να υποδεχτούμε με θερμό ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ και να φιλοξενήσουμε με ορθάνοικτη αγκαλιά την «ερυθρόλευκη» ΤΟΝΙΑ ΧΑΒΟΥΖΟΓΛΟΥ. Και μακάρι με την είσοδο της μικρής, υπό την συνοδεία της μητέρας της, στο μάτριξ του σταδίου να μεταδιδόταν μαγνητοσκοπημένο μήνυμα από την δικιά μας, τη ΜΥΡΤΩ, που να έλεγε: « Σας παρακαλώ, οι 40.000 να γίνετε 40.002, με την προσθήκη της Τόνιας και της μητέρας της! Γιατί εμείς «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΚ»


πηγή: aek-live.gr

Original article: οσφΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ Γάλλοι, Άγγλοι κι ΄Ελληνάρες ελάτε!.



from LIVE SPORT NEWS 24 https://ift.tt/3cAICgV