Εβδομάδα… φωτιά και μεταγραφές

Οι σκέψεις του Μάνου Τσαλγατίδη για τους «ασπρόμαυρους»

Η εβδομάδα που ξεκινά από την Κυριακή είναι στο μυαλό μου ίσως η πιο σημαντική στη φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ, που καλείται να βγει αλώβητος από αγώνες με αρκετές παγίδες.

Οι «ασπρόμαυροι», που έχουν δείξει ότι μετά από διακοπή εθνικών ομάδων θέλουν τον χρόνο τους για να… πάρουν μπρος και να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης θα ταξιδέψουν αρχικά στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσουν μια ομάδα με υψηλό κίνητρο. Ο Ατρόμητος θέλει την πρώτη του νίκη, αφού αν και νωρίς ακόμα δείχνει πως θα χρειαστεί κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μην υποβιβαστεί. Η αλήθεια βέβαια είναι πως φέτος το σύνολο του Λουτσέσκου εκτός έδρας τα πάει εξαιρετικά, αλλά η απουσίες των Ντούγκλας και Βιεϊρίνια (εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει) είναι σημαντικές, ενώ ο Σίντκλεϊ μόλις επέστρεψε από μυϊκό τραυματισμό και θέλει προσοχή.

Στη συνέχεια ο Δικέφαλος έχει τον αγώνα με τη Σλόβαν στη Σλοβακία. Το ματς είναι τελικός και για τις δύο ομάδες και η αλήθεια είναι πως οι Σλοβάκοι δεν είναι φόβητρο, αλλά είναι μια αξιοπρεπής ομάδα, που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει στην Τούμπα! Οι «ασπρόμαυροι» λοιπόν επιβάλλεται να κερδίσουν τον Ατρόμητο, έτσι ώστε να πάνε στον… τελικό με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και χωρίς να υπάρχει μια… μουρμούρα γύρω από την ομάδα.

Έπειτα υπάρχει στην Τούμπα ο αγώνας με τον Άρη. Εκεί οι «ασπρόμαυροι» θα χρειαστεί να δείξουν το καλό τους πρόσωπο, αφού γνωρίζουμε όλοι πως τα ματς με τον ΠΑΟΚ για τον συμπολίτη είναι σα να παίζει σε ένα κράμα τελικού από Champions League και Μundial. Αν ο ΠΑΟΚ έχει πάρει καλό αποτέλεσμα στη Σλοβακία, τότε όλα θα είναι αν δεν όμως είναι αρκετά πιθανό η εσωστρέφεια να τρυπώσει και πάλι στον οργανισμό.

Φυσικά, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει τον τρόπο να κρατάει την ομάδα ανεπηρέαστη από όσα λέγονται και γίνονται, αλλά γνωρίζει και ο ίδιος πόσο σημαντική είναι αυτή η εβδομάδα για τον ΠΑΟΚ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Έπειτα το πρόγραμμα γίνεται πιο βατό και σίγουρα ο Δικέφαλος θα βάλει εύκολους βαθμούς στο… σακούλι.

Σιγά-σιγά πλησιάζει και ο Γενάρης και στην Τούμπα έχουν αρχίσει να σκέφτονται το μεταγραφικό κομμάτι. Η ομάδα χρειάζεται… χειρουργικά χτυπήματα, έτσι ώστε να ενισχυθεί σωστά και ποιοτικά. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως δεν θα αποκτηθεί δεκάρι, ενώ οι πληροφορίες λένε πως αναζητείται παίκτης για τη θέση του δεξιού μπακ. Βέβαια, για να αποκτηθεί κάποιος για εκεί θα πρέπει να αποχωρήσει ένας από τους τρεις που υπάρχουν.

Προσωπική μου άποψη είναι πως ο Δικέφαλος χρειάζεται και έναν εξτρέμ, αλλά εκεί υπάρχει το θέμα Ζαμπά που λογικά θα γυρίσει, θα φανεί σε τι κατάσταση είναι και έπειτα θα παρθούν αποφάσεις. Μακάρι να είναι σε καλή κατάσταση ο Βραζιλιάνος…

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τον Γενάρη για να αγοράσεις ποιότητα την πληρώνεις και πως η εν λόγω μεταγραφική περίοδο είναι για να κλείσεις κάποια κενά, όχι για να χτίσεις το ρόστερ από την αρχή. Οπότε θεωρώ, πως δεν θα γίνουν πολλές κινήσεις, αλλά αυτές που θα γίνουν επιβάλλεται να είναι οι σωστές και να βοηθήσουν το έργο του προπονητή.

Για επικοινωνία στο…

Facebook: Μάνος Τσαλγατίδης

Instagram: Manos.92

E-Μail: manostsalga@gmail.com

πηγή: inpaok.com

Original article: Εβδομάδα… φωτιά και μεταγραφές.



from LIVE SPORT NEWS 24 https://ift.tt/3FyQrQY