Έγκλημα στο Ζηρίνειο

H Δημοτική Αρχή της Κηφισιάς δεν είχε κανέναν ενδοιασμό στο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ΠΑΕ Κηφισιά η οποία τη νέα χρόνια θα αγωνίζεται στη Super League 2 και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις είτε μιλάμε για μεγάλες ΠΑΕ με πολύ κόσμο είτε μιλάμε για μικρότερες ΠΑΕ, οι «θεσμοί» τρέχουν να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που ξεκινάνε από παρεμβάσεις μέχρι την παραχώρηση ολόκληρων δημόσιων εγκαταστάσεων.

Στην περίπτωση αυτή έχουμε την εξωφρενική απόφαση για την καταστροφή των δύο εσωτερικών διαδρόμων στο Ζηρίνειο Στάδιο, ώστε να μεγαλώσει τον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαίρου και να πάρει τις σχετικές άδειες για την χρησιμοποίησή του, η ΠΑΕ Κηφισιά.

Το πρώτο που θα έχει σαν συνέπεια αυτή η απόφαση είναι να μην έχει τη δυνατότητα το Ζηρίνειο στάδιο να φιλοξενήσει αγώνες στίβου, αφού για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται έξι διαδρομές (κατ΄ ελάχιστο) για την διεξαγωγή δρομικών αγωνισμάτων (δρόμοι μικρών και μεγάλων αποστάσεων) και ο χλοοτάπητας για την διεξαγωγή αγωνισμάτων κονίστρας (άλματα και ρίψεις). Ουσιαστικά στερεί στα δύο σωματεία και τους πολίτες του Δήμου να πραγματοποιούν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες την προπόνηση τους με αποκορύφωμα την παραχώρηση της χρήσης των αποδυτηρίων καθώς και του κλειστού γυμναστηρίου αποκλειστικά στην ΠΑΕ Κηφισιά.

Η ειρωνεία είναι ότι σήμερα το γήπεδο είναι στολισμένο με αφίσες του χρυσού μας ολυμπιονίκη στο στίβο Μίλτου Τεντόγλου με έξτρα «σκηνοθετικές» τοποθετήσεις διαφόρων υλικών που έχει εγκαταλείψει ο εργολάβος πάνω στους διαδρόμους του ελαστικού τάπητα του στίβου.

Ο ίδιος ο Μίλτος μάλιστα αντέδρασε στην εικόνα τον κατεστραμμένων διαδρόμων.

Το κερασάκι στη τούρτα είναι η διαβεβαιώσεις του Δήμου Κηφισιάς ότι επεξεργάζεται τη διαμόρφωση δύο νέων χώρων για Στίβο, όπως αυτούς που επεξεργάζονται εδώ και 20 χρόνια αυτοί που έδιωξαν τον στίβο από το στάδιο Καραϊσκάκη.

Μπορεί το θέμα να μην έχει άμεση σχέση με την ΑΕΚ. Δεν είναι όμως και εντελώς άσχετο με την κατάντια του θρυλικού τμήματος στίβου της ΑΕΚ που μέσα από τέτοιες λογικές εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων και «ασχολούμαστε με ότι πουλάει και φέρνει κέρδη» έχει φτάσει στο σημερινό τέλμα.

Σε κάθε περίπτωση εμείς εδώ που «τρέμουμε από αγανάκτηση για κάθε αδικία» θεωρούμε καθήκον μας να σταθούμε δίπλα στους συλλόγους, στους αθλητές και τους δημότες της Κηφισιάς στον αγώνα που κάνουν απέναντι σε αυτή την αδικία.

Παναγιώτης Αλιατάς


πηγή: aek-live.gr

Original article: Έγκλημα στο Ζηρίνειο.



source https://sport.news-24.gr/%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b6%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%bf/