H κρατική TV έστειλε μέχρι και το ντέρμπι τίτλου στο… ERTflix δικαιώνοντας τον Παναθηναϊκό…

Τρία κρατικά κανάλια δεν βρήκαν χώρο για να φιλοξενήσουν το ντέρμπι αιωνίων που έκρινε τίτλο στο βόλεϊ.

Το βόλεϊ είναι το τρίτο άθλημα στην Ελλάδα. Φέτος ειδικά, είχε τεράστιο σασπένς. Σπουδαίοι αγώνες, ντέρμπι με εκπληκτική διακύμανση, τέσσερις ομάδες υψηλότατου επιπέδου. Οι τρεις εξ αυτών απ’ τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ.

Η ΕΡΤ είχε την ευλογία να διαθέτει το δικαίωμα προβολής της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγώνων. Πλην Παναθηναϊκού, γιατί οι πράσινοι την πήραν χαμπάρι νωρίς τη δουλειά και έφυγαν απ’ την κεντρική διαχείριση χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τη στιγμή που η κρατική τηλεόραση της χώρας, τους ζητούσε να πληρώσουν ακόμη και την παραγωγή της μετάδοσης για να προβληθεί ευρωπαϊκός τους αγώνας.

Η επιλογή του Παναθηναϊκού ήταν να ανοίξει τους αγώνες και να τους δει ελεύθερα όλος ο κόσμος. Χωρίς να πρέπει να διαλέγει κάθε φορά η ΕΡΤ αν θα δείξει κάποιο ματς ή θα το πετάξει στο ERTFlix ή δε θα το δείξει καθόλου.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να διεξάγεται ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Οι αιώνιοι του ελληνικού αθλητισμού. Όχι σε κάποιο αδιάφορο βαθμολογικά ματς. Αλλά σε αναμέτρηση που κρίνει τίτλο. Και τον έκρινε, με το τριφύλλι να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το είδαν μόνο όσοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Γιατί; Επειδή η ΕΡΤ με τα τρία κανάλια δεν θέλησε να μεταδώσει τηλεοπτικά το ντέρμπι αιωνίων, το ντέρμπι για το πρωτάθλημα, στο τρίτο άθλημα σε επίπεδο απήχησης στη χώρα.

Η κρατική τηλεόραση αντιμετωπίζει το βόλεϊ σαν… παρακατιανό.. Δε συζητάμε καν για μικρότερα αθλήματα. Ρεσιτάλ αδιαφορίας, με τους φιλάθλους και τους αθλητές να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας. Προκειμένου να προβληθούν αδιάφορα ντοκιμαντέρ και προγράμματα που μόνο αν τελειώσουν οι μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ θα σε αφήσουν στα κανάλια της ΕΡΤ.

Ο Παναθηναϊκός γύρισε την πλάτη σε αυτή την κατάσταση. Τα κέρδη του θα τα ανακοινώσει εκείνος όταν κρίνει σκόπιμο. Είναι καιρός να δουν όλοι κατάματα την αλήθεια. Προκειμένου να ξεφύγουν απ’ αυτή την αδιαφορία προς το προϊόν και την υποτίμηση της προσπάθειας παραγόντων, αθλητών και της «δίψας» των φιλάθλων. Χαμηλώνοντας τους πόντους ενδιαφέροντος προς τα ίδια τα αθλήματα.

Χίλιες φορές κάθε σύλλογος να προβάλει μόνος του τις αναμετρήσεις. Γλιτώνοντας την αντιμετώπιση των αθλημάτων που υπηρετούν, ως απλή κάλυψη κενών. Άντε ας δείξουμε το παιχνίδι ιντερνετικά. Άντε να δείξουμε τις αναμετρήσεις που έχουν το χαμηλότερο δυνατό κόστος, με μία κάμερα και κυρίως όσα παιχνίδια διεξάγονται στην Αθήνα.

Κι όλα αυτά γιατί; Για να παίρνει η ΕΡΤ ολόκληρο το πρωτάθλημα βόλεϊ δίνοντας συνολικά 150.000€! Αδιανόητο. Ο Ολυμπιακός πχ δηλαδή παραχωρεί τα δικαιώματα του για να πάρει περίπου 17-18.000 ευρώ ετησίως!

Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία πλέον για τα σωματεία. Συντελείται «έγκλημα» κατά του στάτους και του ανταγωνισμού των αθλημάτων. Μεγάλοι αγώνες, μάχες πρωταθλήματος, δεν ενδιαφέρουν την ΕΡΤ. Αγγαρεία κάνει κι αυτή με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Καιρός να σταματήσει αυτή η αντιμετώπιση. Ο Παναθηναϊκός έδειξε τον δρόμο και η δικαίωση του ήρθε γρήγορα. Του τη χάρισε η ίδια η ΕΡΤ πετώντας τα ματς στο Internet.

πηγή: panathinaikoskosmos.com

Original article: H κρατική TV έστειλε μέχρι και το ντέρμπι τίτλου στο… ERTflix δικαιώνοντας τον Παναθηναϊκό….



source https://sport.news-24.gr/h-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-tv-%ce%ad%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%b5-%ce%bc%ce%ad%cf%87%cf%81%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%bc%cf%80%ce%b9/