Λευτέρης Μαντζούκας: Το « πράσινο διαμαντάκι» που πρέπει να στηριχθεί

Ήταν 18 Δεκεμβρίου του 2020 όταν ο Λευτέρης Μαντζούκας ανακοινωνόταν από τον Παναθηναϊκό.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας ήρθε στον Παναθηναϊκό πριν από περίπου ένα χρόνο (18/12 ανακοινώθηκε), όταν οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση του από τον Προμηθέα Πάτρας. Ήταν μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε και έπιασε τους πάντες προ εκπλήξεως.

Τότε προπονητής της ομάδας ήταν ο Γιώργος Βόβορας, ο οποίος ήθελε βάση του τότε πλάνου να στηρίξει τον νεαρό, ταλαντούχο αθλητή. Βέβαια, ο Γιώργος Βόβορας δεν μακροημέρευσε, καθώς στις 4/1/2021 απολύθηκε και λίγες μέρες μετά ανέλαβε τους «πράσινους» ο Όντεντ Κάτας. Ο Ισραηλινός προπονητής, και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, δεν φάνηκε ιδιαίτερα ένθερμος στο θέμα του Μαντζούκα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που ο Λευτέρης Μαντζούκας ανακοινώθηκε στις 18/12, ο Παναθηναϊκός έλαβε το «πράσινο φως» για την συμμετοχή του, σχεδόν δύο μήνες μετά, στις 23/2 και αφού πρώτα η ΕΟΚ αρνήθηκε, με τους «πράσινους» να καταφεύγουν στο ΑΣΕΑΔ.

Οι χρόνοι συμμετοχής με Βόβορα, Κάτας και το πλάνο του Πρίφτη

Η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Λευτέρη Μαντζούκα να έχει μικρό χρόνο συμμετοχής και αυτό μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η σεζόν 2021-2022 ήταν ο μεγάλος στόχος, τόσο για τον Λευτέρη Μαντζούκα, όσο και για την ομάδα, η οποία θα έπρεπε να βρει τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιήσει το «διαμαντάκι» που είχε στα χέρια της. Εν τέλει, ο Δημήτρης Πρίφτης το πήρε πάνω και δεν θέλησε να δοθεί ο παίκτης δανεικός, αλλά να αποτελεί ένα ενεργό μέλος του ροτέισιον της ομάδας, δίνοντας του παράλληλα την ευκαιρία να εξελιχθεί και να βελτιωθεί.

Α1 Ευρωλίγκα
Γιώργος Βόβορας Δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής 0
Όντεντ Κάτας 9:12′ (5 αγώνες) 0
Δημήτρης Πρίφτης 9:52′ (6 αγώνες) 5:40′ (7 αγώνες)
Ο πίνακας δείχνει τον χρόνο συμμετοχής που έχει λάβει ο Λευτέρης Μαντζούκας από τους διάφορους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στον Παναθηναϊκό.
πηγή: panathinaikoskosmos.com

Original article: Λευτέρης Μαντζούκας: Το « πράσινο διαμαντάκι» που πρέπει να στηριχθεί.



source https://sport.news-24.gr/%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%bf%cf%8d%ce%ba%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc/