Χαμός στα ευρωπαϊκά γήπεδα! (videos)

Απίθανη πρόκριση για την Λίβερπουλ – Ήττα ΣΟΚ για τη Νάπολι!

Παρότι βρέθηκε να χάνει με 0-2 και 1-3 από την Λέστερ, η Λίβερπουλ γύρισε το ματς, πήγε τον προημιτελικό του Carabao Cup στα πέναλτι με γκολ του Μιναμίνο στις καθυστερήσεις και εκεί μίλησε το… Άνφιλντ!

Ήταν μία από τις κλασικές βραδιές του Άνφιλντ. Εκεί που μιλάει το γήπεδο και… κατηφορίζει. Δεν παιζόταν ένας τίτλος, αλλά η πρόκριση στα ημιτελικά του Carabao Cup. Η Λέστερ πίστεψε ότι έχει τελειώσει την δουλειά από το πρώτο μέρος, όταν προηγήθηκε με 0-2 και 1-3, όμως με την Λίβερπουλ ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ! Ο Μιναμίνο έστειλε το ματς στην παράταση με γκολ στο 94ο λεπτό (3-3) κι εκεί, η Λέστερ λύγισε (5-4).

Ο Κλοπ ξεκίνησε με όλη την… πιτσιρικαρία (Μπράντλεϊ, Κουμέτιο, Μόρτον, Γουίλιαμς) και μέχρι όλοι αυτοί να καταλάβουν τι παίζεται στον αγώνα, η Λέστερ είχε βάλει ήδη τρία γκολ.

Από υποδειγματική κόντρα, ο Μάντισον σέρβιρε στον Βάρντι για το 0-1 (9’), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα από λάθος του Τσιμίκα στην ανάπτυξη, οι αλεπούδες χτύπησαν άμεσα στο τρανζίσιον και ο Βάρντι δεν συγχώρεσε για το 0-2 (13’).

Σε ένα τρελό πρώτο 20λεπτο, ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεν έδωσε ελπίδες στους κόκκινους (19’, 1-2), όμως ένας κεραυνός του Μάντισον από τα 30 μέτρα πήρε μέσα τα χέρια του Κέλεχερ για το 1-3 (33’) από την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς που έδινε ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας στο Άνφιλντ.

Στην ανάπαυλα, ο Κλοπ διαπίστωσε ότι δεν ήταν ώρα για αστεία. Έβγαλε τρεις από τους μικρούς, έριξε μέσα Ντιόγκο Ζότα, Κονατέ, Μίλνερ και λίγο αργότερα Κεϊτά και η ενέργεια του ματς άλλαξε.

Ο Κέλεχερ γλίτωσε το τέταρτο γκολ σε διαγώνιο σουτ του Ντιούμπερι-Χολ και το Άνφιλντ μπήκε στην εξίσωση. Ο Ζότα μείωσε σε 2-3 με ωραίο διαγώνιο σουτ (68’), ο Σμάιχελ έδειξε την κλάση του με τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Μιναμίνο, όμως στις καθυστερήσεις ο Ιάπωνας πήρε το αίμα του πίσω.

Με εκπληκτικό κατέβασμα και τέλειο σουτ έκανε το 3-3 (94’) και έστειλε τον προημιτελικό στα πέναλτι. Εκεί, ο Κέλεχερ απέκρουσε τα πέναλτι των Τόμας και Μπέρτραντ και εκεί η Λίβερπουλ με 5-4 πήρε την μεγάλη πρόκριση κι έμεινε ζωντανή στο κυνήγι ενός ακόμα τίτλου!

Τεσσάρα για την Μίλαν – Ήττα-σοκ για την Νάπολι

Η Μίλαν άφησε πίσω την ήττα από την Νάπολι και με το 2-4 στην Εμπολι [2 γκολ ο Κεσί] προσπέρασε ξανά τους Partenopei, που έχασαν εντός από την Σπέτσια (0-1).

Άμεσα επέστρεψε στα καλά αποτελέσματα η ομάδα του Στέφανο Πιόλι, που είχε την τύχη να προηγηθεί στο ημίχρονο κόντρα στην Εμπολι, χωρίς να είναι καλύτερη.

Η Μίλαν, με δύο γκολ του Κεσί, κατάφερε να πάρει νίκη με 2-4 και να περάσει ξανά μόνη 2η, πάνω από την Νάπολι, που έχασε από την Σπέτσια στο Diego Maradona.

Τέλεια ξεκίνησε το ματς για τους Rossoneri, καθώς στο 12’ ο Ζιρού έστρωσε στον Κεσί μετά τη σέντρα του Σαλεμάκερς και ο Ιβοριανός με ξερό δεξί έκανε το 0-1.

Αυτό όμως δεν έμεινε για πολύ αφού 6 λεπτά αργότερα ο Μπαϊράμι με καταπληκτικό βολέ στην απέναντι γωνία ισοφάρισε (1-1). Στο επόμενο διάστημα η Εμπολι ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα.

Είχε την μπάλα και την κατοχή, όταν την έχανε πίεζε αμέσως για να την ανακτήσει και το γκολ που δέχθηκε στο 42’ ήταν κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Σαλεμάκερς έδωσε μέσα στην περιοχή στον Κεσί και εκείνος από πλάγια θέση πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Βικάριο.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά για να δείξουν στην Μίλαν ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά στο 48’ με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή από τον Μπαϊράμι «γκρέμισε» το δοκάρι του Μενιάν.

Η Μίλαν στη συνέχεια κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση με δύο γκολ σε διάστημα 6 λεπτών, έδωσε και χαρακτήρα party στον αγώνα. Στο 63’ ο Φλορέντσι με εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-3 και στο 69’ ο Τεό Ερναντέζ ανέβασε από κοντά τον δείκτη του σκορ στο 1-4.

Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε με πέναλτι [χέρι του Μπακαγιόκο] ο Πιναμόντι στο 84’ αφού στο 95’ το βολέ του Ρομανιόλι πήγε στο οριζόντιο.

Η Νάπολι προερχόταν από το διπλό στην Μίλαν, όμως κατάφερε να ξενερώσει άμεσα τους οπαδούς της. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι γνώρισε 3η σερί εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από την Σπέτσια, η οποία χωρίς να έχει τελική στην εστία έφυγε με πολύτιμο 0-1 από το Diego Maradona.

Η Νάπολι στο πρώτο μέρος είχε κατοχή αλλά όχι φάσεις, όπως δεν είχε και η Σπέτσια βέβαια η οποία στο 37’ είπε grazie στον Ζουάν Ζέσους για το αυτογκόλ. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κάθισαν όλοι πίσω με μαζική άμυνα και αφού η Νάπολι είχε ως καλύτερη φάση το δοκάρι του Ελμάς στο 95’, κράτησαν το 0-1 μέχρι το φινάλε.

Προκρίσεις για Τότεναμ και Τσέλσι

Με τον Στίβεν Μπέργκβαϊν να έχει γκολ και ασίστ η Τότεναμ επικράτησε στο Λονδρέζικο ντέρμπι επί της Γουέστ Χαμ με 2-1 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Carabao Cup.

Σε ένα κλασικό Λονδρέζικο ντέρμπι, η Τότεναμ φιλοξένησε την εκπληκτική φέτος Γουέστ Χαμ για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά του Carabo Cup και οι δύο ομάδες έδωσαν γιορτίνη παράσταση στο Tottenham Stadium, με τον Στίβεν Μπέργκβαϊν να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και να δίνει την πρόκριση στους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε άρχισε δυνατά το παιχνίδι με τον Κέιν να βρίσκεται σε θέση βολής στο 13ο λεπτό όμως ο Αρεόλα κράτησε το μηδέν για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο η καλή αρχή έφερε αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους.

Στο 29′ ο Χόιμπιεργκ βρήκε χώρο και γύρισε μέσα στην περιοχή, με τον Μπέργκβαϊν να κάνει με πλασέ το 1-0 αλλά…

Αλλά σε ένα τρελό εξάλεπτο το προβάδισμα άλλαξε χέρια δύο φορές, η Γουέστ Χαμ κατάφερε να ισοφαρίσει με πολύ ωραία προσπάθεια, όμως ο σκόρερ του πρώτου τέρματος έγινε δημιουργός στο 35′ για το 2-1 του Λούκας Μόουρα.

Η Γουέστ Χαμ έφτασε μία… ανάσα από το 2-2, με τον Σκιπ να προλαβαίνει τον Σούτσεκ και να κρατάει το προβάδισμα για τα σπιρούνια στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες κάναν αλλαγές με την Γουέστ Χαμ αν και ήταν αρκετά ανώτερη να μη μπορεί να βρει τρόπο να ισοφαρίσει και οι μοναδικές της ευκαιρίες να έρχονται μετά το 80ο λεπτό.

Ο Μπενράχμα με σουτ έξω από την περιοχή στο 81′ έκανε αισθητή την παρουσία των φιλοξενούμενων, με τη μπάλα να περνάει άουτ, ενώ ο Γιαρμολένκο στις καθυστερήσεις είδε τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς και το 2-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για την πρόκριση της Τότεναμ.

Η Μπρέντφορντ έβαλε δύσκολα στην Τσέλσι που έκανε ροτέισον λόγω του δύσκολου προγράμματος και του covid, όμως πέντε λεπτά έφταναν στους «μπλε» για να πάρουν τη νίκη πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Τσέλσι λόγω covid έκανε αρκετές αλλαγές στο παιχνίδι με τη Μπρέντφορντ για τους 8 του Carabao Cup και οι γηπεδούχου το εκμεταλλεύτηκαν. Ο Κέπα ήταν σε μεγάλη μέρα και κράτησε σε τρεις περιπτώσεις το μηδέν για τους φιλοξενούμενους.

Αρχικά στο 12ο λεπτό σε κεφαλία του Γουϊσά, ενώ ο Γιένσεν είδε τον Ισπανό να του λέει «όχι» και σε αυτόν στο 32′ και να κρατάει το μηδέν. Ενώ πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο πιο ακριβός τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου έβαλε στοπ και σε προβολή του Χένρι έπειτα από κόρνερ.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες έκανα αρκετές αλλαγές και η ομάδα του Τόμας Τούχελ, χάρη σε αυτογκόλ του Γιάνσον στο 80ο λεπτό πήρε το προβάδισμα, με τον συνήθη ύποπτο Ζορζίνιο από τα έντεκα μέτρα να κλειδώνει τη νίκη στους «4» στο 85′.

Δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ τα στιγμιότυπα και τα γκολ από το Μπρέντφορντ-Τσέλσι.

πηγή: inpaok.com

Original article: Χαμός στα ευρωπαϊκά γήπεδα! (videos).



source https://sport.news-24.gr/%cf%87%ce%b1%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ac-%ce%b3%ce%ae%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%b1-videos/