Έκλεισε θέση για Κατάρ η Ολλανδία (videos)

Αγχώθηκαν αλλά προκρίθηκαν οι Οράνιε

Ζορίστηκε, αγχώθηκε αλλά έκλεισε θέση για το Κατάρ η Ολλανδία! Οι «οράνιε» κατάφεραν να λυγίσουν την αξιόμαχη, αλλά ακίνδυνη, Νορβηγία με 2-0 και πήραν το απευθείας εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, κατακτώντας την πρώτη θέση του 7ου ομίλου.

Παράλληλα, οι Ολλανδοί έριξαν στην τρίτη θέση τη Νορβηγία, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Τουρκία, η οποία επικράτησε 2-1 του Μαυροβουνίου εκτός έδρας, πήρε τη δεύτερη θέση και θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Mundial μέσω των μπαράζ.

Στον 4ο όμιλο, η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, όμως η αντίπαλός της βρισκόταν στη 2η θέση και ήθελε να παραμείνει εκεί, για να συνεχίσει στα play offs.

Ένα γκολ του Καρίμ Μπενζεμά και ένα του Κιλιάν Εμπαπέ (σκόραραν για 4ο διαδοχικό παιχνίδι) στο 2ο μέρος στέρησαν τις ελπίδες των Φινλανδών, που ύστερα από την ήττα 0-2 στο Ελσίνκι, υποχώρησαν στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Στον 5ο όμιλο, το Βέλγιο επίσης είχε προκριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική, όμως έκρινε το “εισιτήριο” των playoffs. Αυτήν τη φορά, η ομάδα που αντιμετώπισε συνεχίζει στην επόμενη φάση, αφού το 1-1 της Ουαλίας ήταν αρκετό για να την κρατήσει πίσω από τους “κόκκινους διαβόλους”.

Το γκολ του Κίφερ Μουρ ισορρόπησε εκείνο του Κέβιν ντε Μπρόινε και η ισοπαλία κράτησε τους Ουαλούς πάνω από την Τσεχία.

Οι Τσέχοι επικράτησαν της Εσθονίας με 2-0, ωστόσο έμειναν ένα βαθμό πίσω από την Ουαλία. Ωστόσο, θα συνεχίσουν στα playoffs και αυτοί μέσω του Nations League, κάτι που θα συνέβαινε τελικά και με την Ουαλία, αν αυτή τερμάτιζε στην 3η θέση του ομίλου.

πηγή: inpaok.com

Original article: Έκλεισε θέση για Κατάρ η Ολλανδία (videos).



from LIVE SPORT NEWS 24 https://ift.tt/3oSRQLx