Οργανωμένο έγκλημα τύπου… παράγκας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Στα τέλη του 1976 η ΑΕΚ κάλπαζε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (θα έφτανε μέχρι τους 4) και έδειχνε ξεκάθαρα με τις εμφανίσεις της στα γήπεδα ότι ήταν και η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Δυόμιση χρόνια μετά την έναρξη της επένδυσης του Λουκά Μπάρλου, η ΑΕΚ των αστέρων και του μεγάλου δάσκαλου Φράντισεκ Φάντρονκ σταματούσε μόνο με… τρικλοποδιά.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου του 1976 στο Στάδιο Καραϊσκάκη περίμενε την ΑΕΚ μια από τις πιο χυδαίες τρικλοποδιές εκείνων των χρόνων. Και πάλι καλά που υπάρχει η εικόνα για να αποδεικνύει όσα λέμε.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος 1976-77 και ο Πειραιώτης διαιτητής Γιώργος Αρμόδωρος (πατέρας του μετέπειτα παίκτη του Εθνικού, της ΑΕΚ και του Λεβαδειακού, Ηλία) έκανε ό,τι μπορούσε για να σταματήσει την ασταμάτητη ΑΕΚ. Και τα κατάφερε με ένα ανύπαρκτο πέναλτι, ένα ανύπαρκτο οφσάιντ και μία «σημαδεμένη» αποβολή!

Όλα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 68’ με ένα πέναλτι του Πέτρου Καραβίτη μετά από ΚΑΘΑΡΟ κόψιμο του Πέτρου Ραβούση στον Μάικ Γαλάκο. Ένα υποδειγματικό τάκλιν του αμυντικού της ΑΕΚ, ο Αρμόδωρος το είδε για πέναλτι και έδειξε ποιον ήθελε για νικητή.

Λίγο αργότερα, έβαλε το χεράκι του και ο επόπτης. Ο Βάλτερ Βάγκνερ έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Μίμης Παπαϊωάννου πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Θωμάς Μαύρος με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Αν ακούσετε τι λένε στο σχολιασμό του βίντεο της εποχής  οι κορυφαίοι σπορτκάστερ των 70s Γιάννης Διακογιάννης και Βαγγέλης Φουντουκίδης, θα διαπιστώσετε ότι μάλλον δικαιώνουν τις διαιτητικές αποφάσεις. Παραβλέπουν, όμως, ότι στο βάθος της εικόνας, στα αριστερά της άμυνας του Ολυμπιακού, καλύπτει τον σκόρερ ο αμυντικός του Ολυμπιακού Αγγελής.

Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν έξαλλα. Στην ένταση των πανηγυρισμών, ο Λάκης Νικολάου έσπρωξε κατά λάθος τον Μαύρο και αυτός έπεσε πάνω στον διαιτητή. Ο τελευταίος, αν είδε τι είχε συμβεί μπροστά στα μάτια του, βρήκε αφορμή να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τον Μαύρο! Μάλιστα, ο παίκτης της ΑΕΚ έδειχνε μετά τον αγώνα τα πρησμένα χείλη του που είχαν προσκρούσει στο μέτωπο του διαιτητή! Τρία λεπτά αργότερα αποβλήθηκε και ο Μπάμπης Ιντζόγλου με δεύτερη κίτρινη για κτύπημα εκτός φάσης.

Όπως είναι λογικό, η ΑΕΚ αντέδρασε σε όλα τα επίπεδα. Από τον αγανακτισμένο κόσμο της που έκανε τρία… ντου μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι την ένσταση που υπέβαλε η διοίκηση μετά τον αγώνα και την ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ. Τις παραθέτουμε σε φωτογραφίες. Δυστυχώς, η ένταση του αγώνα είχε και ένα ακόμα πιο τραγικό αποτέλεσμα, τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ Κώστα Τσιώτσιου αμέσως μετά τη λήξη.

Ήταν γενικά μια κακή μέρα για το ποδόσφαιρο και ένα άδικο εμπόδιο για την ΑΕΚ που ειδικά εκείνη τη σεζόν, με το συνδυασμό αδικιών και καταπόνησης από την ευρωπαϊκή υπερπροσπάθεια, θα έπρεπε να έχει πάρει τον τίτλο. Θα το κατάφερνε τελικά το 1978 και το 1979.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Στεργιούδας, Θεοδωρίδης (75’ Τάσος) Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης, Αρδίζογλου, Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος

Στις 14 Νοεμβρίου

14/11/37 Απόλλων-ΑΕΚ 3-2 (Πρωτάθλημα Αθήνας –η ανερχόμενη ΑΕΚ της εποχής έχασε μετά από σκληρή μάχη στο γήπεδο του Ρουφ από τον μετέπειτα πρωταθλητή Αθηνών Απόλλωνα)

14/11/48 ΑΕΚ-Φωστήρας 1-1 (Πρωτάθλημα Αθήνας)

14/11/54 ΑΕΚ-Φωστήρας 4-0 (Πρωτάθλημα Αθήνας)

14/11/71 Τρίκαλα-AEK 0-0 (A’ Εθνική)


Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ πηγή: aek365.com

Original article: Οργανωμένο έγκλημα τύπου… παράγκας (ΦΩΤΟ+VIDEO).



from LIVE SPORT NEWS 24 https://ift.tt/3DeKsQr