Όταν η ΑΕΚ έγραψε ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ (VIDEO)

Ένα μοναδικό ρεκόρ στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκλήρωσε η ΑΕΚ σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια. Το 1-1 που απέσπασε από τη Ρόμα στο Ολίμπικο με το γκολ του Κοσταρικανού μεσοεπιθετικού Βάλτερ Σεντένο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ήταν η έκτη ισοπαλία της σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Γκενκ και Ρόμα και έγινε έτσι η πρώτη και μόνη ως τώρα ομάδα που έφερε μόνο ισοπαλίες στη φάση των ομίλων. Αν και αήττητη, αποκλείστηκε και συνέχισε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η ΑΕΚ πήγε στην Ιταλία θέλοντας μόνο νίκη, ώστε να άφηνε έξω την αντίπαλό της και να προκρινόταν αυτή. Ωστόσο, αν και το σχήμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν αρκετά επιθετικό, η Ρόμα επιβλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο (αν και χωρίς τους Τότι, Μπατιστούτα) και υποχρέωσε τον Σάκη Χιώτη σε πολλές επεμβάσεις. Ο Ελληνας τερματοφύλακας νικήθηκε μόνο στο 37’ από τον Ντελβέκιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε αλλαγές σε πρόσωπα, κράτησε την μπάλα πολύ περισσότερο, αλλά έπρεπε να φτάσει το τελευταίο λεπτό για να γίνει το 1-1. Ο Βασίλης Τσιάρτας (που εκείνη τη μέρα έκλεινε τα 30) εκτέλεσε φάουλ και βρήκε τον Βάλτερ Σεντένο στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο Κοσταρικανός πλάσαρε τον Αντονιόλι και έκανε το 1-1 τη στιγμή που ο τέταρτος διαιτητής έδειχνε πέντε λεπτά καθυστέρηση. Σε αυτό το πεντάλεπτο, οι Ιταλοί τα χρειάστηκαν, ειδικά όταν ο Ίβιτς και ο Τσάρτας ελίχθηκαν μέσα στην περιοχή τους πριν ανακοπούν από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Το 1-1 άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Η ΑΕΚ (που έφυγε για πρώτη φορά αήττητη από ιταλικό γήπεδο) είχε μείνει όρθια στο Μπερναμπέου και στο Ολίμπικο, κι όμως αποκλείστηκε! Μία νίκη αν είχε κάνει κάπου, θα μπορούσε να έχει αλλάξει εντελώς τη μοίρα της.

Έγραφε χαρακτηριστικά την άλλη μέρα η ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ: «Να γελάσεις ή να κλάψεις; Να σταθείς στο αήττητο της ΑΕΚ και στη γενναία μάχη για την πρόκριση που έδωσε ή να «θρηνείς» τη μία έστω νίκη που και πάλι δεν ήρθε και που θα μπορούσε να έχει αλλάξει τη μοίρα της ελληνικής ομάδας στον όμιλο; Αυτό το 1-1 του Ολίμπικο και ο τρόπος με τον οποίον ήρθε, περικλείει όλα αυτά τα ερωτήματα και όλη την αλήθεια για την περιπέτεια της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ που αποχαιρέτησε χθες με την ισοπαλία της Ρώμης. Μια ισοπαλία που ίσως να ήταν αρκετή αν η «καλύτερη ομάδα του κόσμου» δεν είχε χάσει από τη Ρόμα πριν δύο Τετάρτες, αν η ΑΕΚ είχε νικήσει τη Ρόμα ή την Γκενκ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αν ο Κασάνο στο Γκενκ δεν είχε βάλει γκολ με κεφαλιά από το ύψος της περιοχής, αν, αν, αν…»…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Γεωργάτος, Ζαγοράκης, Ράϊτ, Καψής (46’ Κωστένογλου) Κατσουράνης, Λάκης (61’ Τσιάρτας) Ναλιτζής (46’ Ίβιτς), Σεντένο, Νικολαΐδης

Στις 12 Νοεμβρίου

12/11/33 Απόλλων-ΑΕΚ 2-0 (Πρωτάθλημα Αθήνας)

12/11/39 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0 (Πρωτάθλημα Αθήνας –το φτωχό τελικό σκορ που διαμορφώθηκε με ένα από τα γνωστά απευθείας φάουλ του αμυντικού Γιώργου Γάσπαρη, θεωρήθηκε μεγάλη έκπληξη, αφού όλοι περίμεναν μεγάλο σκορ υπέρ της νταμπλούχου ΑΕΚ)

12/11/50 ΑΕΚ-Φωστήρας 1-0 (Πρωτάθλημα Αθήνας)

12/11/61 Εθνικός-ΑΕΚ 0-1 (Α’ Εθνική –με το γκολ του Κώστα Νεστορίδη η ΑΕΚ παρέμεινε μόνη πρώτη με γκολ 17-0!)

12/11/67 ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 4-0 (Α’ Εθνική –ένα γκολ του Φώτη Μπαλόπουλου και τρία του Μίμη Παπαϊωάννου έδωσαν μία ακόμα νίκη-βήμα τίτλου στις λάσπες της Νέας Φιλαδέλφειας)

12/11/72 Τρίκαλα-AEK 0-0 (Α’ Εθνική –η συνεχής βροχή υποχρέωσε τις δύο ομάδες σε κακό παιχνίδι, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη μεταξύ τους λευκή ισοπαλία στο ίδιο γήπεδο)

12/11/78 ΑΕΚ-Παναχαϊκή 4-0 (Α’ Εθνική –εύκολη νίκη για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ που παρέμενε ένα βαθμό πίσω τον πρωτοπόρο Εθνικό!)

12/11/89 AEK-ΟΦΗ 2-0 (Α’ Εθνική –τα γκολ του Πατίκα και του Μπατίστα έδωσαν τη νίκη, ενώ στο τέρμα έκανε ντεμπούτο σε αγώνα πρωταθλήματος στη θέση του Σπύρου Οικονομόπουλου ο Αντώνης Μήνου και θα έμενε βασικός ως το 1993)

12/11/00 ΑΕΚ-Παναχαϊκή 2-1 (Α’ Εθνική)

12/11/06 ΑΕΚ-Λάρισα 5-0 (Α’ Εθνική –απολαυστικό απόγευμα με σούπερ μπάλα από την ΑΕΚ του Φερέρ και σκόρερ τους Μαντούκα, Λυμπερόπουλο, Λαγό, Τζιωρτζιόπουλο και Καμπάνταη).


Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ πηγή: aek365.com

Original article: Όταν η ΑΕΚ έγραψε ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ (VIDEO).



from LIVE SPORT NEWS 24 https://ift.tt/3c7SWwR