Φιλί ζωής & Β΄ για φίλημα!

Για τη μπασκετική ομάδα, που «έβγαλε Βαλέ», κόντρα στη Ρίγα…

…Και την αναπληρωματική ποδοσφαιρική, που άνοιξε ολόκληρη…Λεωφόρο στην βασική, για να επιστρέψει στις νίκες, κατά τα ντέρμπι!

• Ο ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ ξαφνιάζει με την απορία του: « Πόσο χωράει ο ΣΤΙΒΕΝ ΤΣΟΥΜΠΕΡ στη Μουντο-11άδα αυτής της Ελβετίας, του «4-0, αντί…8-0» κατά της Βουλγαρίας;»

@@@ ΤΡΙΤΗ 16-11-21 + Ματθαίου Αποστόλου & Ευαγγελιστού, Ιφιγένειας- 1826: Υπογράφεται στο Λονδίνο πρωτόκολλο από τους εκπορόσωπους των Τριών Δυνάμεων, με τα οποία καθορίζονται τα σύνορα του νέου κράτους (= Πελοπόννησος, Κυκλάδες)!

@@@ ΚΟΡΩΝΑ(ιός): Νέα κρούσματα 8.129 (στην Αττική 2.025, στην Θεσσαλονίκη 1345, στη Λάρισα 374) , διασωληνομένοι 547 , θάνατοι 80 .

– ΚΛΕΙΣΤΗ για όλο το 24ωρο η συνεστίαση, λόγω των μέτρων

– ΣΤΗΝ στάση εργασίας συμμετείχαν, από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, με παράλληλη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, σε αίθουσα του Πανελληνίου (Ευελπίδων 2).

@@@ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Μία ακόμη πανηγυρική επιβεβαίωση της έγκαιρης επισήμανσης – ενημερώσης – σχολιασμού του «ΑΕΚ Live», για εδώ και πολύ καιρό στενή – «μουλωχτή» – καρπερή συνεργασία των προαιώνιων εχθρών της ΑΕΚ, αποτέλεσε η απόλυση του εκδότη – διευθυντή της «Live Sport», Βασίλη Βέργη, από τον Spor F.M. , με προσωπική απόφαση – εντολή του ιδιοκτήτη Ιωάννη Αλαφούζου. Κατόπιν εορτής αυτό το χθεσινό σχολίδιον – «ταβανόπροκα», από τον Νίκο Ασημακόπουλο (ΝΑΣ), στην στέγη της 2ης σελίδας της εφημερίδας «L.S.», ότι “απομένει η ανακοίνωση της συγχώνευσης των ΠΑΕ Οσφπ και Παό”!

• ΣΤΑ πλαίσια της «αγκαλιαστί» συνεργασίας των δύο μισαλέων εχθροαντιπάλων της ΑΕΚ, η κοινή φιλο-υφυπουργο-αθλητική στάση-γραμμή τους κατά της ΕΠΟ. Συμπερίληφθηκε, μετά την περασμένη Κυριακή, όπου η αποτυχία του 1-1 με το Κόσβο, και το θέμα περί τον Φαν τ΄Σκίπ. Και ναι μεν οι «πράσινοι» έχουν «να λένε» γιατί ο Ολλανδός δεν χρησιμοποίησε τον Αλεξανδρόπουλο (= παρότι «δεν βλεπόταν» στο τελευταίο ματς Παό-Παόκ 1-3), αφού δεν είχε στην διάθεση του Ζέκα, Σιώπη (Γαλανόπουλο, Κουρμπέλη). Αλλά οι «κόκκινοι» για φτηνοπολιτική, δεδομένου, πως η τριανδρία Σκιπ – Κωνσταντινίδη- Φύσσα έβαλε, κόντρα στην ομάδα του Κοσυφοπέδιου, τους Ανδρούτσο – Γούτα – Τσιμίκα – Μπουχαλάκη – Μασούρα – Βρουσάϊ (ήτοι 6 άμεσα ή έμμεσα «ερυθρόλευκους»)! ΓΙΑ να δούμε τί θα καταφέρουν, μαζί με τα εξαπτέρυγα τους, μάλλον ως αυτή την Πέμπτη, αν η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφασίσει τελικά για την παραμονή ή όχι του Ολλανδού (=στον οποίο πρέπει να αναγνωριστεί, ότι υπήρξε εξαιρετικός τζέντλεμαν, στην διάρκεια της μέτριας θητείας του).

• Ο ΦΕΡΝΑΝΤΟ Σάντος βρίσκεται σε κατάσταση «αντίστροφης μέτρησης» ως προς την παραμονή του στην Εθνική Πορτογαλίας. Εμείς ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ την περίπτωση επιστροφής του στην Εθνική μας, αφού την παράτησε κι έφυγε «φτύνοντας», απ΄ευθείας από την Βραζιλία στην Πορτογαλία, παρότι είχε διαπρέψει οδηγώντας την Ελλάδα στον «προθάλαμο» της 8άδας του Μουντιάλ 2014 (=έφραξε την πόρτα ο Φάνης Γκέκας, αποτυγχάνοντας στο τελευταίο πέναλτι, απέναντι στον Νάβας…). Αιτία της «μετά μούντζας- και με τα 10 δάκτυλα ανοικτά- αποχώρηση του», το σαμποτάζ, που του έκαναν η «ερυθρόλευκη» Ομοσπονδιακή διοίκηση και «παρακαθήμενος» συνεργάτης του…

• ΜΑΖΙ, δίπλα-δίπλα, βήμα προς βήμα, έτρεξαν στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας , ο δήμαρχος Μπακογιάννης και ο παλαίμαχος; «2004άρης» οπισθοφύλακας, Γιούρκας Σεϊταρίδης. ΄Αραγε διήνυσαν και την απόσταση … «Μεγάλος Περίπατος», όπου σίγουρα θα δροσιζόντουσαν, από τα πλαστικά μπουκαλάκια νερό, που θα τους πετούσαν αφενός ομοϊδεάτες τους (για το χάλι της ομάδας- Αλαφούζου), αφετέρου για το κατάντημα της πρωτρεύουσας σε … «εγκαταλελειμμένες προσφυγικές , κατακιτρικινισμένες, ποντικοφαγωμένες, πολυκατοικίες»-ακριβώς αντικρυστά από το «Απόστολος Νικολαίδη»;

• ΦΥΣΙΚΑ και δεν θυσιάσαμε την παρακολούθηση , από το Cosmote 4, του ντέρμπι των Β΄( Παό-ΑΕΚ 0-2) , αντί για το λάθος να βλέπαμε το «Μπακογιάννης – Γιούρκας» (μας μετέφεραν, με εύθυμο τόνο, και για άλλα δίδυμα- «άστα να πάνε»…)

• ΜΙΑ ΚΑΙ ο λόγος για τον Γιούρκα, που ίσως να μη γνωρίζετε, ότι είναι «υπεραπλωμένος» – «σούπερ αναπτυγμένος» , ως επιχειρηματίας καταστημάτων εστίασης , καφέ κ.λ.π. στην νευραλγικότατη περιοχή Βοτανικού- Ερεχθείου- Μοναστηρακίου. Ο Γιούρκας ήταν ο ένας, από αυτούς, που ήθελαν οι «κρατούντες» , για να τον επιβάλουν στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, «προς σωτηρία της»…Ήταν και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που βολεύτηκε ως αναλυτής στο Σαββιδικό «Όπεν», για να μοιράζει τα «ημίχρονα» με τον υπερόπτη «παντογνώστη» Νίκο Νταμπίζα. Ο Δημήτρης, πρώην παίκτης βασικά του Παό, αλλά «δεδηλωμένος φιλοΦαληριώτης – όμοια περίπτωση με τον Λάζαρο «Ισκαριώτη») έχει σαν «κορωνίδα» της καριέρας του όχι, βέβαια, την λιγοελάχιστη αγωνιστική συμμετοχή του στο «Ευρω 2004», αλλά (= προσέξτέ το:) για την (κατά το πλείστον) σέντρα του (παρά σουτ), που προκάλεσε το μοιραίο αυτογκόλ του Μαυροδήμου κι έγινε το θανατηφόρο ΑΕΚ – Πανθρακικός (υπό τον παοκοφητζή, Παύλο Δερμιτζάκη) 0-1 , για να ακολουθήσει και η τυπικά διαδικασία «της ταφόπλακας» στο Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-0 (με τον σκόρερ Γιαννούλη – που με το αστείο «πέναλτι» του χαντάκωσε την Εθνική στο 1-0 από την κορυφοξαπλωμένη Ισπανία – «να το πανηγυρίζει» ασύγκριτα πιο έξαλλα, παρατεταμένα και προκλητικά, από όσο ο Σέρβος Μίτροβιτς, στο 90΄το γκολ νίκης και μουντιαλικής πρόκρισης στο Κατάρ, απ΄ευθείας σε βάρος της γηπεδούχου Πορτογαλίας του αγαπημένου μας Κριστιάνο Ρονάλντο)…


• ΜΕ τον ΑΕΚοφονιά Παπαδόπουλο, τον Μαραθωνοδρόμο Γιούρκα, τον (προσωρινά) ντελιβερά Γιώργο Ανατολάκη, τον πολυτεχνίτη Ζαγοράκη, τον … «σκέτο και όχι» καφεφλιτζανάτο Παντελή, η «Εθνική 2021» θα έβαζε κάτω από τις πατούσες της Ισπανία, Σουηδία και από την περασμένη Κυριακή και πλέον …οι Μάνταλος – Τζαβέλλας – Μήτογλου θα προγραμμάτιζαν με τους Ελβετούς Τσούμπερ και Γέβτιτς το πώς «θα σκότωναν» τις ελεύθερες ώρες τους στο Κατάρ!

• ΔΕΝ μας ενδιαφέρει, στην κυριολεξία δεν χαραμίζουμε πεντάλεπτο, από την κανονική ζωή μας, για να παρακολουθήσουμε τον… «ΝΒΑϊερο-τρίποντο αγώνα», που δίνει γνωστός «θεωρητικός», για να συγκινήσει συγκεκριμένο άτομο και να συμπεριλάβει το όνομα του σε «εσαεί παρουσία» σε κάποια γωνία ή αίθουσα του «Αγια Σοφιά». Την καθημερινότητα μας φροντίζουμε να την γεμίζουμε με σοβαρά θέματα και προπάντων με όχι το τι κάνουν (…πα-σχίζοντας) άλλοι.

• Ο ΣΤΕΛΙΟΣ Σεραφείδης δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει ούτε από την τηλεοπτική μετάδοση, τον αγώνα ΑΕΚ – Ρίγα Λετονίας 88-79. Πριν να αφεθεί στην ανάγκη για ξεκούραση του, είχαμε επικοινωνία και το πρώτο, αν όχι και το μοναδικό, για το οποίο μας ρώτησε ήταν, αν είχαμε κάτι νεότερο από την κατάσταση του Στέφαν Γέλοβατς. Αν μιλούσαμε και μετά το ματς, θα του μεταφέραμε την συγκίνηση για την αγωνιστική προσπάθεια του Δημήτρη Μαυροειδή και για την πρωτοφανή, στο παγκόσμιο μπάσκετ, δήλωση του, προ της τηλεκάμερας, ότι όσες φορές εκτέλεσε βολές φάουλ πάνω στο ταμπλό «έβλεπε σχηματισμένο το πρόσωπο του άτυχου Σέρβου συμπαίκτη του»! Τέτοιο «τρίποντο» ο 36χρονος γιατρός-άσος-αρχηγός «δεν έχει πετύχει» ούτε … «όσες φορές έχει ονειρευτεί, πως παίζει στην ίδια πεντάδα των Μπακς, με τον θρυλικό Γιάννη Αντεντοκούμπο», που το αμερικανικό περιοδικό Go τον ανέδειξε «κορυφαίο αθλητή της χρονιάς» και τον του αφιέρωσε το πρωτοσέλιδο του!

• ΣΤΗΝ εξέδρα του «Άνω Λιοσίων, Κωνσταντινουπόλεως – Βοσπόρου – Ελλησπόντου – Τραπεζούντος» ήταν και ο πατέρας του Νίκου Παππά. Αυτός, κατ΄ αρχάς, αισθάνθηκε πολύ άσχημα από την οπαδική δυσανασχέτιση για την απόδοση του υπερ30χρονου. Κι έτσι η σπίθα στην ευτυχώς πολύ προσωρινή φωτιά, ανάμεσα στον οπαδό και στο μπαρουτοκαπνισμένο άσο είχε αφετηρία τον πατέρα…. Μετά τη λήξη του α΄ ημιχρόνου (40-37) μπράβο στον Γιώργο Κυριάκου Χήνα για τα αντανακλαστικά του και την πρωτοβουλία του, για να συνοδεύσει τον Παππά ως τα αποδυτήρια.

• ΓΙΩΡΓΟ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, επειδή σε έχουμε καταχωρήσει στην σελίδα με την επιγραφή «ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ», δεν θέλουμε να αυτοαπογοητευτούμε, με το να βγει αληθινή η υποψία, πώς «ο τραυματισμός σου, μέσω των 80 λεπτών, που αγωνίστηκες στο Εθνική – Κόσοβο 1-1, είναι αντιγραφή της τακτικής άλλων, που επικαλέστηκαν τέτοιο «πρόβλημα», όταν έχασαν την θέση τους στο βασικό σχήμα». Για σένα το «ελαφρά θλάση» είναι «πονόδοντος», προκειμένου για σένα, τον ατσάλινο.

Φωτογραφία: EUROKINISSI

• ΣΠΑΝΙΑ σύμπτωση στο αγωνιστικό πεδίο της ΑΕΚ. ΤΡΕΙΣ (!) είναι οι Στέφανοι, που συνυπάρχουν αυτή την σεζόν. Ο Στίβεν Τσούμπερ, ο Στέφαν Γέλοβατς και ο Στέφανος Δέδας»! Το πιο πιθανό είναι, πως υπάρχει κι άλλος ή άλλοι συνονόματοι στα τόσα «κιτρινόμαυρα» τμήματα. ΄Ολους να τους χαιρόμαστε και κατ΄ αυτή την στιγμή η πιο θερμή ευχή εκφράζεται για τον Σέρβο μπασκετμπολίστα- όπου μας δίνεται η ευκαιρία να συγχαρούμε, κατά σειρά αποστολής, τους Άρη, Προμηθέα, ΕΣΑΚΕ για ην ηθική συμπαράσταση προς τον άσσο, που έπαθε εγκεφαλικό, κατά την προπόνηση της Παρασκευής.

• ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ οριζόντια και κάθετα με την χρησιμοποίηση της λέξης «ΚΟΛΑΣΗ», προκειμένου να αποδοθεί η αναμενόμενη Κυριακάτικη κοσμοσυρροή στο οακά. Έχοντας και τον (δυστυχώς) κανόνα, πως με πολλούς παρόντες, επισυμβαίνει το «ΚΟΣΜΟΧΑΛΑΣΙΑ» και οι εκπληκτικά οργανωμένοι, στις Αρχές, αντίπαλοι βρίσκουν τελικά τους τρόπους για τιμωρίες κατά της ομάδας και παραγόντων μας (= ιδέ το διπλό παράδειγμα της ατιμωρησίας του Άρη, για τα έκτροπα των διευθυντάδων του στο Μαρούσι και των οπαδών του στο Πανθεσσαλικό) συνιστούμε ως πιο θετική, πιο κατάλληλη λέξη, ενόψει των 25-35χιλιάδων παρόντων) το «ΦΙΕΣΤΑ»!

• ΑΝΔΡΕΑ Δημάτο, διάβασε προσεκτικά τούτες εδώ τις αράδες: ΑΝ ΕΧΕΙΣ δικαίωμα και τρόπο, κατά την εξάσκηση των γνωστών καθηκόντων σου στην ΠΑΕ ΑΕΚ, πρό-λα-βε για να μη καπελωθεί το κυριακάτικο ματς είτε με άτομο, που έχει γίνει πανευρωπαϊκά ρεζίλι με την προσπάθεια του «να ασπρίσει το κατάμαυρο= «η μπάλα …δεν κτύπησε στο δεξί χέρι του Μπα ή του Σισέ, άρα…δεν υπάρχει πέναλτι»!! Είτε με άτομο, το οποίο κατά το 2013, ενώ κόχλαζαν τ΄ αποδυτήρια των διαιτητών, για επιστροφή του Σταύρου Τριτσώνη στο τερέν, ώστε να διεξαγόταν και το ελάχιστο, που υπολειπόταν από το Βατερλικό ΑΕΚ – πανθρακικός 0-1» τηλεφώνησε στον αρχιδιαιτητή Θανάση Μπριάκο, του μετέφερε κατακόκκινη εντολή-διαταγή «Πάρε τον Τριτσώνη, για να μη εισακούσει τους Δέλλα και Δημητριάδη, που του ζητάνε να γυρίσει στο τερέν.Απείλησε τον Σταύρο, ότι θα τον κόψεις τουλάχιστον από τη λίστα των διεθνών»!! Κι έτσι ο «Τριτσώ», που … «δεν είδε» στα ελάχιστα μέτρα, ως επόπτης – εστίας την χερουκλοαπόκρουση του Μανιάτη, δίκην Νικοπολίδη, και ο Γιάχος – α΄διαιτητής του κυπελλικού τελικού οσφπ με Αστέρα Τρίπολης – δεν καταλόγισε «την πεναλτάρα στη νιοστί», όχι μόνο παρέμεινε στη λίστα, αλλά στην κατάλληλη ώρα προβιβάστηκε και σε μαθουσαλόμισθο συνεργό του αδίστακτου αντιΑΕΚτσή αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ… ΛΟΙΠΟΝ, Ανδρέα Δημάτο, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥ, ΠΡΑΞΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ!

• Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Λανές ήταν την Δευτέρα βράδυ στο ΑΕΚ – Ρίγα 88-79. Δεν ήμασταν εκεί, για να τον βλέπαμε και να σκαλίζαμε αναμνήσεις από τις ημέρες, που ο Μάκης Ψωμιάδης τον απέσπασε από τον Κοσκοταδιστικό οσφπ, χάρη στη «ντρίμπλα του», προς την μητέρα του άσου. Με τις τόσες «φοβερές» ελλείψεις, που έχει η ΑΕΚ του «τωρινού Μάκη» (= εννοείται 100% διαφορετικού), ο Βασίλης …μπορεί να βοηθήσει; Προς τέτοια «λιμοκτονία» οδηγούμαστε, με σοβαρότατη ευθύνη κι από τους «κρατούντες», που κόβουν και την κάποια ενίσχυση από τα «στοιχηματικά», που θα ήταν έστω «μια σταγόνα στον ωκεανό»…

• Ο ΠΙΣΤΟΣ στρατιώτης ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΡΜΑΝΟΥΤΣΟΣ (= γεννημένος στις 7-4-1939 και κατά το 1954 να υπογράφει το δελτίο του στη μπάσκετική ΑΕΚ) απουσίασε χθες κι αυτός. Πάντως, ο λόγος που παρέμεινε στο σπίτι του, στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν ήταν η έλλειψη μεταφορικού μέσου. Είχε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, από τη λύπη του, βλέποντας στο προηγούμενο ματς «τον πάο-γάτα με το ποντίκι-ΑΕΚ», αλλά κι ακούγοντας τον κόουτς- «τροχονόμο» (= κατά πως χειρονομεί στην διάρκεια του αγώνα), τον Πρίφτη «να γλείφει» τους «πράσινους» οπαδούς, ότι: « Επιβεβαιώθηκε απόψε, πως είναι οπαδοί της ομάδας κι όχι της νίκης- του αποτελέσματος»! Βρέ, τί είπε ο … «Τρίφτης», πως οι «τρίφυλλοι» δεν νοιάζονται για το αποτέλεσμα, όταν κατά την πρώτη άστοχη βολή φάουλ του Καββαθά, επειδή το σκορ δεν πάτησε στο «100» κόντεψε «να τον μπουγελο-μπουκαλώσουν», με το «μπούλινγκ» , που έκαναν στον πρώην παίκτη μας «να πιάνει»;

• ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ η χθεσινή τηλεοπτική μετάδοση έδειξε τον Μάκη Αγγελόπουλο. Ο περιγραφέας, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, έκανε απλή αναφορά. Αν ήταν η ΕΡΤ3 τα σάλια θα γέμιζαν τον Ποδονύφτη…Πολύ καλός ο νεαρός, λακωνικός, απλός, κατανοητός, χωρίς τα ΒασιλοΣκουντικά «διαπλανητικά ταξίδια». Ρεπορταζ ΑΕΚ ο Γιάννης Μέγκας και Ρίγα η Δήμητρα Λιώνη. «Ανεκτός» και ο σπέσιαλ σχολιαστής, Καράγκουτης (πρώην πανιωνίου, παό), αλλά με την απορία: γιατί όχι ένας σχετικός με την γηπεδούχο (σε διεθνές ματς), π.χ. ο Νίκος Κεραμέως , που είναι άριστος γνώστης του αθλήματος και παρακολουθεί ανελλιπώς τα πάντα.

• ΑΡΙΣΤΗ κι αυτή την φορά η δουλειά του Διευθυντή Επικοινωνίας, Γιώργου Νικολάου. Υπό την επιμέλεια του το 1΄σιγή, σε μνήμη της 46χρονης μπασκετμπολίστριας του Σπόρτιγκ, Βάσως Μπεσκάκη, με 36 διεθνείς συμμετοχές. Επίσης η ανακοίνωση για τον Γέλοβατς, το θέμα του οποίου παρακολουθεί «νύχτα-μέρα» και «με τα δύο μάτια του ορθάνοιχτα».

• ΑΠΟ σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αμφιλοχία, ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. Αυτή την Κυριακή θα γίνει το 40θήμερο μνημόσυνο του 76χρονου αδελφού του, Γεωργίου. Ο Διευθυντής της «Δικέφαλος 1924» αναγκαστικά απών από το οακά. Τα «συλλυπητήρια» μας για άλλη μια φορά, προς την οικογένεια Στράτου.

• «ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ», το πρότυπο του Κοσίδη, που άνοιξε το σκορ στη Λεωφόρο. Συμβουλή μας: ας αρκεστείς στο «Βασίλης Δημητριάδης». Για την ελληνική πραγματικότητα θα είναι υπεραρκετό, ακόμη κι αν δεν θα έχει το «σύνολο σου» το «4 γκολ σαν του Χάρι Κέϊν στο Σαν Μαρίνο – Αγγλία 0-10».

• ΑΝ ΕΙΝΑΙ η Ανόρθωση των Τιμούρ Κετσπάγια – Ντέλετιτς – Ιουδολάζαρου, που θα μαγνητίσει τον Μιχάλη Μπακάκη, για χειμερινή έξοδο του από την ΑΕΚ, δεν είμαστε μεις οι αρμόδιοι, αλλά και κατάλληλοι, για αποδοχή ή για απόρριψη.

• Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Αμυράς, ως υφυπουργός Περιβάλλοντος, χαστούκισε ηχηρά όποιους «ενοχλούνται»(= σαν δήθεν αφορμή, για ένα ακόμη από τα «όχι»-Σιβηρικό Σιδηρόδρομο, για να εμποδίζουν την ολοκλήρωση του μνημειώδους έργου), αν ο θαλασσοαετός «Οδυσσέας», που θα υπερίπταται πριν από την έναρξη των αγώνων στο «Αγια Σοφιά», θα κουτσουλίζει (!) πάνω στο τερέν ή στις εξέδρες, και η απάντηση είναι μια, η νόμιμη κι αυτονόητη: «ΝΑΙ στις πτήσεις του «Οδυσσέα»! Και κάποιοι …φιλόζωοι, προτιμότερο να ασχοληθούν με το ποιοί αισχροί, ποταποί, υπάνθρωποι επιδίδονται σε βιασμό του άμοιρου μαυρόχρωμου κουταβιού…

ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ

• ΕΠΙΛΟΓΟΣ 1: Δυστυχώς οι πολλοί και διάφοροι λόγοι, που συντρέχουν, «δεν άφησαν» να επαναληφθεί ή έστω να πλησιάσει προς τα νούμερα περί το «3.000 θεατές», που μαζευτήκαμε στο «Άνω Λιοσίων», κατά την επίσημη πρωταθληματική «πρώτη» της «νέας έδρας μας», με τον αγώνα ΑΕΚ – Λάρισα ( Σάββατο 9-10-21). Στο ιστορικό γεγονός, που (φυσικά) ήμασταν κι εμείς προσωπικά παρόντες, παρέα με τον ζωντανό μύθο ΣΤΕΛΙΟ ΣΕΡΑΦΕΙΔΗ (και τον γιό του Βασίλη). Με πολύ – πολύ παράπονο και βαθύ ,ως τα έγκατα του εσώκοσμου του, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, μας είπε, μετά το ΑΕΚ – Ρίγα 88-79, όπου η πρώτη νίκη στον Όμιλο μας, για το Τσάμπιοης Λιγκ: «Ήταν – δεν ήταν εκατό; ΄Ηταν-  δεν ήταν πεντακόσιοι; Κι από την θέση, ψηλά, που είμαι πλέον εγκατεστημένος, δεν μπόρεσα να υπολογίσω. Διαψεύστηκα στις προβλέψεις μου, οτι λόγω της σημασίας του αγώνα, σε «τελικό» , όπου με ήττα αποκλειόμασταν ουσιαστικά, πριν από το τελευταίο ματς με την ουγρική Φάλκο Σαμπατέλι, την Τετάρτη στις 17-11, και λόγω της συγκίνησης από το σοβαρό περιστατικό με τον Γέλοβατς «θα το κάναμε» όπως στην πρεμιέρα… Δυστυχώς έπεσα κατά πολύ έξω… Ευτυχώς, που το κακό δεν έπληξε και το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Και δεν ήταν δυνατό «να μη κερδίζαμε», από την στιγμή, που όλα τα μέλη της ομάδας «άνοιξαν τις φλέβες τους και μπολιάστηκαν με … «Γέλοβατς»! Ακούγοντας το πώς μίλησε ο αρχηγός Μαυροειδής, προς τους συμπαίκτες του και όσους άλλους ήμασταν στ΄αποδυτήρια, όχι μόνο ανατριχιάσαμε, αλλά και νοιώσαμε σαν «ιερή τελετουργία», που γινόταν και όλοι μας «νομίζαμε, ότι το «Άνω Λιοσίων» ήταν μαγική, «θεόσταλτη» απεικόνιση» του ΑΘΑΝΑΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟΥ»! Λίγες ώρες ργότερα ο εμπνευσμένος αρχηγός της ομάδας έγραψε ιστορία με την δήλωση του, στην τηλεόραση, για απεικόνιση του Στέφαν Γέλοβατς, πάνω στο ταμπλό, που εκτέλεσε τις δύο βολές του φάουλ κι ευστόχησε στη μία, γιατί στην άλλη το βλέμμα του «ήταν» , από την συναισθηματική «βουρκομενο – καταιγίδα», σαν «θαμπωμένο παρμπρίζ αυτοκινήτου»….

• ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2: ΄Ηταν «φιλί ζωής», για τη μπασκετική ΑΕΚ, αυτή η ευρωπαϊκή νίκη. ΄Έστω κι αν δεν ξεπεράστηκε κανένα από τα «σωρηδόν σε βουνό» προβλήματα, όπου αρκεί κανείς να καταλάβει τον αριθμό τους, την σοβαρότητα τους, την επικινδυνότητα τους, αντικρύζοντας το πόσοι παίκτες είναι ανενεργοί, λόγω των «ογκοδέστατων» 10 «μπανς», που καταπλακώνουν την ΚΑΕ… Αντικρύζοντας το πόσοι παίκτες ακινητοποιούνται λόγω των εύκολων τραυματισμών (απόρροια του ασήκωτου ψυχολογικού βάρους, που βασανίζει το τμήμα)… Αντικρύζοντας «τα δεμένα σφιχτά και πισθάγκωνα χέρια» του τεχνικού τιμ…Αντικρύζοντας διοικητικούς και υπαλληλικό προσωπικό «να έχουν χάσει τον μπούσουλα» (και είθε να μη μας έλθει η πληροφορία, σε μια κοντινή μέρα, ότι οι άνθρωποι βρέθηκαν στα θολά νερά του Λαυρίου, αντί για τον αγωνιστικό χώρο, όπου τους καλεί η υποχρέωση του πρωταθλήματος για μία ακόμη άνιση αντιμετώπιση ενός από τα σκληροπυρηνικά παραρτήματα του ΣΕΦ, που αναπνέει και ζει για «να πνίξει και καταρρακώσει» τον Δικέφαλο Αετό κι «ας «Σαλιαρίζει» με υποδεέστερους ,αλλά βαθμολογικά ανταγωνιστικά της «κατ΄όνομα», αυτή την ώρα, «Βασίλισσας…
ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ» ονομάσαμε το «88-79», σε βραδιά … «Ρίγα», που εμείς … «βγάλαμε Βαλέ» (!) από τα μανίκια των γιγάντων θέλησης, ευψυχίας, «Γελοβατσιμού» ΚΙΝΟ ΚΟΛΟΜ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ! ΄Ένα «φιλί» με την σημασία του … «ματς – μουτς» κι από την αμέσως επομένη στιγμή να τρέμει το φυλλοκάρδι μας, σκεπτόμενοι το τι μας περιμένει ακόμη κι από … «ΤΟ ΛΑΥΡ(Ι)ΑΚΙ ΤΟΥ «ΓΑΒΡΟΥ»!

Φωτογραφία: KLODIAN / Eurokinissi Sports

• ΕΠΙΛΟΓΟΣ 3: Ευτυχώς, που ακριβώς απέναντι από την πυκνή ομίχλη του μπάσκετ (= με τον αυθαδέστατο κόουτς Πρίφτη να μη ντρέπεται για τη… «ΝΒΑεϊρική ανάλυση», που έκανε για τη νίκη του κατά του Στέφανου Δέδα και ιερόσυλα να αγνοεί το «τι σημαίνει για τον «κιτρινόμαυρο» κόσμο η ομάδα και τί η νίκη) ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ «Β΄ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ»! ΄

Οχι τόσο το «2-0» κατά του γηπεδούχου παό , όσο το πως παρουσιάστηκε, το πώς έπαιξε, η ομάδα της Β΄ΑΕΚ! ΄Οπου , ναί!- για πρώτη φορά, έστω κατά τα δύο τελευταία χρόνια, «Ενωσίτικη» ομάδα ΕΙΧΕ ΑΡΧΗ-ΜΕΣΗ-ΤΕΛΟΣ (= και συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Ώρας», αρθρογράφους Πάνο Λούπο, Τάσο Τσάταλη, Κώστα Τσίλη, που «μας πρόλαβαν» κι ακριβώς αυτό το ΤΡΙΠΤΥΧΟ επισήμαναν, έθιξαν, ανέπτυξαν, κατά την απόλυτα σωστή αναφορά τους, στο σημαντικό γεγονός, όπου η νεόπλαστη ομάδα του ΣΩΚΡΑΤΗ ΟΦΡΥΔΟΠΟΥΛΟΥ πραγματικά ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ, για να βαδίσει, για να προσπαθήσει η ομάδα – ΑΡΓΥΡΗ ΓΙΑΝΝΙΚΗ, στα ντέρμπι «να ξεκοιλιάσει», επί τέλους, την ζοφερή τριετή παράδοση! Και

• ΕΠΙΛΟΓΟΣ 4: Για χάρη του ΣΤΙΒΕΝ ΤΣΟΥΜΠΕΡ (και κατά δεύτερο λόγο του Ελβετοσέρβου ΝΤΑΡΚΟ ΓΕΒΤΙΤΣ, που πέρασε θετικά το τεστ προετοιμασίας, στο «Απόστολο; Νικολαϊδης»), παρακολουθήσαμε την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα ΕΛΒΕΤΙΑΣ – Βουλγαρίας 4-0 (αντί για 8-0), που σε συνδυασμό με το 0-0 της Ιταλίας στο Μπέλφαστ, έκανε τον άσο μας να ξεκινήσει τα μαθήματα γεωγραφίας … «περί Κατάρ»!

– ΑΝ ΔΕΝ λαθέψαμε, από πλευρά ακουσμάτων, γύρω στο 70΄κι ενώ η ομάδα της Λωζάνης προηγούταν ήδη με 3-0, και κατά 99,9% είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο της Μουντοπρόκρισης οι χιλιάδες (εκπληκτικοί) θεατές φώναξαν παρατεταμένα το όνομα «Τσούμπερ» – του πολύ μεγάλου απόντα, λόγω τραυματισμού, από τα δύο τελευταία ματς. Δεν ήμασταν απόλυτα σίγουροι, αν ακούγαμε σωστά, γι΄αυτό και δεν κατηγορούμε τώρα τον περιγραφέα του Cosmote 2 (= Γιώργο Μητσικώκο), ότι παρέβλεψε το γεγονός. Αν πράγματι «σείστηκε» το στάδιο με το «Τσούμπερ – Τσούμπερ» και ο «Κοσμοτιανός» το αγνόησε είναι θέμα, που αφορά στην Διευθύντρια Φωτεινή του Χάρη Παπαγεωργίου…

– ΕΙΔΑΜΕ τόσα πολλά και τόσα καλά από τον «απίστευτο» μονόλογο (…ούτε Απόλλωνας – ΑΕΚ στο α΄ημίχρονο να ήταν) των Ελβετών, ώστε δεν αποφύγαμε την απορία: « Μα καλά, με τόσο σημαντικούς επιθετικούς, όπως ο μαέστρος «εγκέφαλος» ΤΣΑΚΙΡΙ ( με αλβανικές ρίζες και με τον ιδρώτα του σε κολοσσιαίες αγωνιστικές φανέλες), που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές και υπεραποθεώθηκε από τους καταπληκτικούς φιλάθλους, με την συνήθεια, που έχουν να γράφουν σε πολύχρωμα χαρτόνια τα συνθήματα τους προς τους παίκτες και «να χρωματίζεται» η φιέστα.Παικτούρα ολκής ο βραχύσωμος Τσακίρι, που «μιλάει της μπάλας», αλλά «βλέπει και δύκτια»! Μετά τον Τσακίρι, πολύ σπουδαίος ο ΒΑΡΓΚΑΣ, στην αριστερή επιθετική άκρη, δεξιά ο Τσόμερτ, στον άξονα ο μαυρούλης Ζακάρια, στην κορυφή ψηλά κορμιά, αλλά εξοικειωμένοι με τον χώρο, κινήσεις όλο σιγουριά. Και τα λοιπά και τα λοιπά. Με κάθε ειλικρίνεια ποτέ δεν σκεφτήκαμε «Λείπει, από τον ωραιοπαθή κόουτς Μουράτ Γιακίν, ο δικός μας». Αντίθετα σκεφτήκαμε: «Πού να χωρέσει, άραγε, ο Τσούμπερ;». Η τάση για…μελαγχολία σβήστηκε μονομιάς, όταν (νομίσαμε;) ακούσαμε τις «εξέδρες» να φωνάζουν το όνομα του άσου, που τόσο πολύ θέλουμε να τον έχουμε στην Κυριακάτικη 11άδα, εναντίον του ενός από τους «κακούς δαίμονες μας» (του Φαληριώτη)…

– ΣΤΡΩΜΕΝΗ ομάδα η Ελβετία. Η επιτομή του «ομοιογενής», του «σύνολο»- όπου όταν χρειάζεται για να βάλει 4 γκολ, να του ακυρωθούν από τους Γάλλους διαιτητές άλλα δύο (για «μια ιδέα» οι «σκόρερς» ήταν οφσάϊντ), να έχει ένα διπλό δοκάρι στο α΄ κι άλλο ένα στο β΄μέρος, ο Τσακίρι ως εκτελεστής όλων των «με στημένη τη μπάλα, στην γωνία με την σημαιούτλα» να είναι σαν… «τον Μάνταλο στην Ριζούπολη» και γενικά το τερέν «να κατηφορίζει όσο ο Λόφος του Λυκαβηττού, κατά φευγιό του επισκέπτη» , τότε ΥΠΟΚΛΙΝΕΣΑΙ! Βγάζεις από το μυαλό σου την πονηρή σκέψη «Μήπως οι Βούλγαροι τόριξαν στην…σοκολατοφαγία;» και μάχεσαι μέσα σου για να αποφύγεις το μη αρεστό σε μας:

– «Μήπως ο Τσούμπερ περισσεύει στον Γιακίν, γι΄αυτό και ξεπέρασε … χωρίς «να βάλει τα κλάματα», ότι ο με ελληνογραμμένο το επίθετο του στην φανέλα «17» ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ;

– Εννοείται: Στο Κατάρ θα είμαστε με την Ελβετία!

ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ


πηγή: aek-live.gr

Original article: Φιλί ζωής & Β΄ για φίλημα!.



from LIVE SPORT NEWS 24 https://ift.tt/3oBadnT